Ingrediente necesare pentru curry de creveți
2 linguri ulei
1 linguriță coriandru boabe
1 linguriță semințe de fenicul
1 linguriță piper roșu boabe
1 linguriță semințe de chimen
4 căței de usturoi întregi
½ ardei iute, felii subțiri
1 anason stelat
3 semințe de cardamom
4 cepe roșii, tăiate julienne
1 lingură fulgi de cocos
150 ml lapte de cocos
2 linguri de apă
3 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură pastă de curry
5 linguri suc de roșii
1 linguriță curry pudră
250 grame creveți
1 mână pătrunjel, tocat
Cum să gătești curry de creveți
- Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă semințele de coriandru, fenicul, boabele de piper, semințele de chimen, cățeii de usturoi, jalapeno, anason stelat și cardamom.
- Adaugă 1 ceapă roșie, fulgii de cocos și amestecă bine. Toarnă laptele de cocos și dă în clocot. Ține pe foc încă 2 minute.
- Toarnă totul într-un blender și adaugă puțină apă. Pasează până când se omogenizează.
- Încinge uleiul rămas într-o tigaie și adaugă ceapa rămasă.
- Adaugă usturoi, pastă de curry și sos de roșii. Amestecă bine.
- Adaugă apa, amestecul de lapte de cocos și condimente și praful de curry.
- Adaugă creveții și gătește la foc mic timp de 10 minute.
- Adaugă pătrunjelul, amestecă și ia tigaia de pe foc.