Curry de creveți

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Un curry este unul din cele mai gustoase preparate din bucătăria asiatică. Iar unul picant….trebuie neapărat încercat de către orice bucătar acasă. Aveți grijă fiindcă intră multe condimente la acest fel, și s-ar putea să nu fiți chiar familiarizați cu toate. Pentru cei care sunteți deja, pregătiți-vă pentru o călătorie culinară complexă.

Ingrediente

2 linguri ulei

1 linguriță coriandru boabe

1 linguriță semințe de fenicul

1 linguriță piper roșu boabe

1 linguriță semințe de chimen

4 căței de usturoi întregi

1/2 ardei iute, felii subțiri

1 anason stelat

3 semințe de cardamom

4 cepe roșii, tăiate julienne

1 lingură fulgi de cocos

150 ml lapte de cocos

2 linguri de apă

3 căței de usturoi, zdrobiți

1 lingură pastă de curry

5 linguri suc de roșii

1 linguriță curry pudră

250 grame creveți

1 mână pătrunjel, tocat

Etape

  1. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă semințele de coriandru, fenicul, boabele de piper, semințele de chimen, cățeii de usturoi, jalapeno, anason stelat și cardamom.
  3. Adaugă 1 ceapă roșie, fulgii de cocos și amestecă bine. Toarnă laptele de cocos și dă în clocot. Ține pe foc încă 2 minute.
  4. Toarnă totul într-un blender și adaugă puțină apă. Pasează până când se omogenizează.
  5. Încinge uleiul rămas într-o tigaie și adaugă ceapa rămasă.
  6. Adaugă usturoi, pastă de curry și sos de roșii. Amestecă bine.
  7. Adaugă apa, amestecul de lapte de cocos și condimente și praful de curry.
  8. Adaugă creveții și gătește la foc mic timp de 10 minute.
  9. Adaugă pătrunjelul, amestecă și ia tigaia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *