Curry de curcan în stil african

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 4 porții
Curry de curcan în stil african

Acest preparat vine din zona Africii de vest, una mai puțin explorată în sens culinar. Dacă însă vă plac preparatele cu un gust cât mai diferit, acesta este pentru voi. Preparatul este îngroșat cu unt de arahide, deci dacă acesta este pe placul vostru, vă va plăcea nespus. Aromele pe care le veți simți sunt dintre cele mai diverse, iar ingredientele folosite sunt la îndemână.

Ingrediente necesare pentru curry de curcan în stil african

1 lingură ulei

450 grame carne tocată de curcan

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă, tocată

2 căței usturoi, zdrobiți

1 lingură curry

150 grame roșii la conservă

1 linguriță fulgi de chili

2 cartofi dulci, cubulețe

1 cană supă de pui

300 ml lapte de cocos

piper

1 linguriță zahăr brun

2 linguri de unt de arahide

Curry de curcan în stil african - mod de preparare

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă carnea tocată și gătește-o timp de 7 minute, amestecând între timp.
  2. Încinge apoi uleiul de măsline într-o altă tigaie la foc mic și călește ceapa și usturoiul.
  3. Adaugă praful de curry și amestecă bine. Adaugă roșiile la conservă, fulgii de chili, cartofii dulci, supa de pui și laptele de cocos, amestecând bine din când în când.
  4. Asezonează cu piper și zahăr brun. Acoperă cu un capac și gătește preparatul la foc mic, timp de 20 de minute.
  5. Adaugă untul de arahide și carnea tocată.
  6. Gătește preparatul timp de încă 5 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *