Ingrediente necesare pentru curry de dovleac, în stil indian
Pentru amestecul de condimente:
10 grame alune de pădure
½ baton lemongrass, tăiat cubulețe
1 linguriță turmeric
1 anason stelat
1 linguriță boabe de piper negru
1 linguriță fulgi de ardei iute
1 linguriță semințe de muștar
1 baton scorțișoară
1 linguriță chimen negru
3 cuișoare
Pentru restul rețetei:
1 dovleac
1 lingură ulei de măsline
2 lingurițe unt
1 ceapă, tocată
100 ml lapte de cocos
1 mână pătrunjel, tocat
orez fiert (opțional)
Cum să gătești curry de dovleac, în stil indian
- Adaugă ingredientele pentru amestecul de condimente într-un blender și pasează-le.
- Taie dovleacul pe din două, și dă-i la o parte semințele.
- Curăță-l de coajă și taie-l în cubulețe.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu, adaugă untul și topește-l.
- Adaugă ceapa și amestecă bine.
- Adaugă amestecul de condimente și omogenizează. Dacă simți nevoia, poți adăuga încă puțin ulei.
- Adaugă cubulețele de dovleac și gătește-le timp de 10 minute.
- Toarnă laptele de cocos și adaugă pătrunjelul.
- Ține preparatul pe foc încă 10 minute, apoi îl poți servi împreună cu orezul fiert.