Curry de dovleac, în stil indian
Rețetele indiene sunt cu adevărat deosebite, datorită amestecurilor de condimente folosite. Astfel că, dacă sunteți dispuși să experimentați și să încercați și altceva, această rețetă este pentru voi! Rețeta are dovleacul în centrul atenției, și poate fi servită chiar și într-o zi de post!
Ingrediente necesare pentru curry de dovleac, în stil indian
Pentru amestecul de condimente:
10 grame alune de pădure
½ baton lemongrass, tăiat cubulețe
1 linguriță turmeric
1 anason stelat
1 linguriță boabe de piper negru
1 linguriță fulgi de ardei iute
1 linguriță semințe de muștar
1 baton scorțișoară
1 linguriță chimen negru
3 cuișoare
Pentru restul rețetei:
1 dovleac
1 lingură ulei de măsline
2 lingurițe unt
1 ceapă, tocată
100 ml lapte de cocos
1 mână pătrunjel, tocat
orez fiert (opțional)
Cum să prepari curry de dovleac, în stil indian
- Adaugă ingredientele pentru amestecul de condimente într-un blender și pasează-le.
- Taie dovleacul pe din două, și dă-i la o parte semințele.
- Curăță-l de coajă și taie-l în cubulețe.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu, adaugă untul și topește-l.
- Adaugă ceapa și amestecă bine.
- Adaugă amestecul de condimente și omogenizează. Dacă simți nevoia, poți adăuga încă puțin ulei.
- Adaugă cubulețele de dovleac și gătește-le timp de 10 minute.
- Toarnă laptele de cocos și adaugă pătrunjelul.
- Ține preparatul pe foc încă 10 minute, apoi îl poți servi împreună cu orezul fiert.