Curry de pui
Este o caracteristică generală a bucătăriei sud-est asiatice (India, Indochina) să folosească multe ingrediente (cam multe, se vor gândi unii) și multe-multe condimente (prea multe, ar spune alții). Totuși, din când în când, merită încercat, măcar de dragul diversificării. Așa stau lucrurile și cu curry-ul nostru de pui. Te încumeți?
Ingrediente necesare pentru curry de pui
1 lingură ulei de rapiță
600-700 grame piept de pui, tăiat cuburi
2-3 linguri curry
1 lingură usturoi pudră
sare
200 grame ciuperci shimeji
1 ardei iute jalapeno, feliat
1-2 lingurițe sos tamari
1-2 lingurițe sos de pește
1 lingură ghimbir, ras
coajă rasă de lămâie
1 cană lapte de cocos neîndulcit
150-200 grame fasole verde, fiartă
1-2 linguri suc de lime
coriandru, tocat
Cum să prepari curry de pui
- Încinge uleiul de rapiță într-o tigaie și adaugă carnea.
- Adaugă curry-ul și praful de usturoi. Gătește cam 5 minute.
- Asezonează cu sare, adaugă ciupercile și ardeiul iute și amestecă.
- Adaugă sosul tamari și pe cel de pește, ghimbirul și un pic de coajă rasă de lămâie. Amestecă și gătește 1-2 minute.
- Toarnă laptele de cocos și gătește 10 minute.
- Completează cu fasolea verde și mai gătește 2 minute.
- Toarnă sucul de lime, asezonează cu coriandru, amestecă și ia de pe foc.