Curry de pui

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții

Este o caracteristică generală a bucătăriei sud-est asiatice (India, Indochina) să folosească multe ingrediente (cam multe, se vor gândi unii) și multe-multe condimente (prea multe, ar spune alții). Totuși, din când în când, merită încercat, măcar de dragul diversificării. Așa stau lucrurile și cu curry-ul nostru de pui. Te încumeți?

Ingrediente necesare pentru curry de pui

1 lingură ulei de rapiță
600-700 grame piept de pui, tăiat cuburi
2-3 linguri curry
1 lingură usturoi pudră
sare
200 grame ciuperci shimeji
1 ardei iute jalapeno, feliat
1-2 lingurițe sos tamari
1-2 lingurițe sos de pește
1 lingură ghimbir, ras
coajă rasă de lămâie
1 cană lapte de cocos neîndulcit
150-200 grame fasole verde, fiartă
1-2 linguri suc de lime
coriandru, tocat

Cum să gătești curry de pui

  1. Încinge uleiul de rapiță într-o tigaie și adaugă carnea.
  2. Adaugă curry-ul și praful de usturoi. Gătește cam 5 minute.
  3. Asezonează cu sare, adaugă ciupercile și ardeiul iute și amestecă.
  4. Adaugă sosul tamari și pe cel de pește, ghimbirul și un pic de coajă rasă de lămâie. Amestecă și gătește 1-2 minute.
  5. Toarnă laptele de cocos și gătește 10 minute.
  6. Completează cu fasolea verde și mai gătește 2 minute.
  7. Toarnă sucul de lime, asezonează cu coriandru, amestecă și ia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *