Curry de vită cu lapte de cocos

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Așa cum te-ai aștepta de la (încă) o rețetă inspirată nouă de bucătăria asiatică, thailandeză mai exact, ar trebui să folosim o mulțime de condimente. Ei bine, de data asta doar pastă de curry, fulgi de chili și ghimbir. Pe lângă exoticele lapte de cocos, ulei de cocos și suc de lime. Și totul se învârte în jurul mușchiului de vită, inclusiv ardeii grași.

Ingrediente necesare pentru curry de vită cu lapte de cocos

2 linguri ulei de cocos
400 grame mușchi de vită, tăiat fășii
2-3 lingurițe ghimbir ras
2-3 căței de usturoi, felii subțiri
1 ceapă, felii
1 ardei gras roșu, tăiat julienne
1 ardei gras galben, tăiat julienne
2-3 lingurițe pastă curry
1 cană lapte de cocos
1-2 lingurițe fulgi de chili
1 fruct de lime
sare de mare
piper
busuioc

Cum să prepari curry de vită cu lapte de cocos

  1. Topește untul de cocos într-o tigaie sau într-un wok, apoi dă focul mai tare și adaugă carnea.
  2. Prăjește bucățile de carne, apoi scoate-le pe o farfurie.
  3. Dă focul la mic și călește ghimbirul, usturoiul și ceapa în lichidul încins în care ai prăjit carnea.
  4. Adaugă ardeii grași și mai gătește 2-3 minute. Adaugă apoi pasta de curry și laptele de cocos și amestecă.
  5. Mai pune fulgii de chili și carnea prăjită și gătește încă 4-5 minute, adăugând și sucul de lime și asezonând cu sare de mare și piper.
  6. Rupe câteva frunze de busuioc și aruncă-le în tigaie, apoi ia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *