Cușcuș cu ton și fistic
Având un aport caloric redus, cușcușul este ideal pentru a da un plus de consistență mâncărurilor. Mai mult, acesta aduce un plus de fibre, vitamine și minerale. Cu ce să îl combinăm? Cu foarte multe lucruri. Aici am venit cu ton pe grătar (proaspăt, nu acela la conservă), puțină pancetta, fistic și roșii. O combinație interesantă de ingrediente în care regăsim gusturi dintre cele mai diverse.
Ingrediente necesare pentru cușcuș cu ton și fistic
170 grame cușcuș
1 linguriță ulei de măsline
1 ton negru, aproximativ 600 grame
sare
piper
1 ceapă, tocată
50 grame pancetta, tocată
1 linguriță oregano
1 linguriță sos de soia
1 ardei iute, felii subțiri
30 grame fistic mărunțit
5 roșii cherry, felii subțiri
Cum să prepari cușcuș cu ton și fistic
- Lasă cușcușul la înmuiat în apă călduță cu un pic de ulei de măsline timp de 7 minute.
- Taie peștele în fileuri de mărime potrivită și asezonează-l cu sare și piper.
- Gătește-l apoi pe grătarul încins timp de 5 minute pe ambele părți.
- Călește ceapa în puțin ulei încins timp de 10 minute.
- Adaugă puțină pancetta și asezonează cu oregano.
- Adaugă cușcușul, sosul de soia și ardeiul iute. Amestecă bine.
- Asezonează cu sare și piper după gust și adaugă fisticul. Ține preparatul pe foc încă 2 minute.
- Mută totul într-o tavă de cuptor. Adaugă roșiile cherry și peștele fript pe grătar.
- Dă totul la cuptor pentru 6-8 minute, la 170 de grade Celsius.