Ingrediente necesare pentru cușcuș cu ton și fistic
170 grame cușcuș
1 linguriță ulei de măsline
1 ton negru, aproximativ 600 grame
sare
piper
1 ceapă, tocată
50 grame pancetta, tocată
1 linguriță oregano
1 linguriță sos de soia
1 ardei iute, felii subțiri
30 grame fistic mărunțit
5 roșii cherry, felii subțiri
Cum să gătești cușcuș cu ton și fistic
- Lasă cușcușul la înmuiat în apă călduță cu un pic de ulei de măsline timp de 7 minute.
- Taie peștele în fileuri de mărime potrivită și asezonează-l cu sare și piper.
- Gătește-l apoi pe grătarul încins timp de 5 minute pe ambele părți.
- Călește ceapa în puțin ulei încins timp de 10 minute.
- Adaugă puțină pancetta și asezonează cu oregano.
- Adaugă cușcușul, sosul de soia și ardeiul iute. Amestecă bine.
- Asezonează cu sare și piper după gust și adaugă fisticul. Ține preparatul pe foc încă 2 minute.
- Mută totul într-o tavă de cuptor. Adaugă roșiile cherry și peștele fript pe grătar.
- Dă totul la cuptor pentru 6-8 minute, la 170 de grade Celsius.