Cușcuș cu vită

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 2 porții

Dacă vă plac preparatele pline de arome din bucătăria internațională, atunci acesta de jos sigur este pentru voi. Cușcușul este o garnitură excelentă pentru carnea de vită, fiind un produs cu conținut redus de calorii și grăsimi. Veți întâlni numeroase arome interesante în această rețetă, dintre care se remarcă anasonul, fulgii de chili și coriandrul, dar și ingrediente mai neobișnuite precum mărul și baconul.

Ingrediente necesare pentru cușcuș cu vită

300 grame pulpă de mânzat, cubulețe

½ portocală

1 lingură suc de lămâie

1 linguriță coriandru măcinat

1 linguriță oțet balsamic

1 anason stelat

1 linguriță sos de soia

1 linguriță ulei de susan

1 linguriță fulgi de chili

1 lingură ulei

2 felii de bacon, tocat

1 ceapă, tocată

1 ardei gras roșu, tocat

½ măr, tocat

2 linguri porumb

200 grame cușcuș, gătit

sare

1 legătură coriandru, tocat

Cum să prepari cușcuș cu vită

  1. Adaugă cubulețele de vită într-un bol de dimensiune mare.
  2. Stoarce sucul din portocală peste vită și toarnă sucul de lămâie. Adaugă coriandru, oțet balsamic, anason, sos de soia, ulei de susan și fulgi de chili. Amestecă bine și lasă vita cât timp dorești la marinat.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă carnea de vită și gătește-o timp de 4 minute. Scoate carnea de vită și adaugă feliile de bacon.
  4. Adaugă ceapa, ardeiul gras, mărul, porumbul și cușcușul.
  5. Asezonează cu sare și piper.
  6. Adaugă carnea de vită și coriandrul. Amestecă bine și mai ține preparatul pe foc încă 3-4 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *