Desert din aluat de găluște tăvălit prin pesmet și nuci

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 6 porții

Îți plac gomboții? Și nouă, numai că aceștia nu sunt gomboți. În primul rând fiindcă nu am umplut găluștele cu prune, iar în al doilea rând pentru că le-am tăvălit prin nuci, nu doar prin pesmet. Am obținut, astfel, un nou desert la fel de bun. Ia o gălușcă și mușcă!

Ingrediente necesare pentru desert din aluat de găluște tăvălit prin pesmet și nuci

sare
6-7 cartofi
sare
2 ouă
200-250 g făină
50-70 g unt
100-200 g zahăr
1 cană pesmet
nuci, mărunțite
coajă rasă de lime

Cum să gătești desert din aluat de găluște tăvălit prin pesmet și nuci

  1. Fierbe cartofii în apă cu sare.
  2. Dă-i prin răzătoare.
  3. Sărează-i și amestecă-i bine cu ouăle și cu făina adăugată treptat.
  4. Lasă compoziția deoparte 30 de minute.
  5. Formează rulouri cu acest aluat și taie-le în bucăți mai mici.
  6. Fierbe-le în apă până când se ridică la suprafață, apoi pune-le pe o farfurie.
  7. Topește untul într-o tigaie, adaugă zahărul și pesmetul și gătește la foc mic, amestecând încontinuu până începe să-și schimbe culoarea.
  8. Presară micile găluște cu acest amestec, cu nucile mărunțite și cu coajă rasă de lime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.