Ingrediente necesare pentru desert din aluat de găluște tăvălit prin pesmet și nuci
sare
6-7 cartofi
sare
2 ouă
200-250 g făină
50-70 g unt
100-200 g zahăr
1 cană pesmet
nuci, mărunțite
coajă rasă de lime
Cum să prepari desert din aluat de găluște tăvălit prin pesmet și nuci
- Fierbe cartofii în apă cu sare.
- Dă-i prin răzătoare.
- Sărează-i și amestecă-i bine cu ouăle și cu făina adăugată treptat.
- Lasă compoziția deoparte 30 de minute.
- Formează rulouri cu acest aluat și taie-le în bucăți mai mici.
- Fierbe-le în apă până când se ridică la suprafață, apoi pune-le pe o farfurie.
- Topește untul într-o tigaie, adaugă zahărul și pesmetul și gătește la foc mic, amestecând încontinuu până începe să-și schimbe culoarea.
- Presară micile găluște cu acest amestec, cu nucile mărunțite și cu coajă rasă de lime.