Desert din aluat de găluște tăvălit prin pesmet și nuci

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 6 porții

Îți plac gomboții? Și nouă, numai că aceștia nu sunt gomboți. În primul rând fiindcă nu am umplut găluștele cu prune, iar în al doilea rând pentru că le-am tăvălit prin nuci, nu doar prin pesmet. Am obținut, astfel, un nou desert la fel de bun. Ia o gălușcă și mușcă!

Ingrediente necesare pentru desert din aluat de găluște tăvălit prin pesmet și nuci

sare
6-7 cartofi
sare
2 ouă
200-250 g făină
50-70 g unt
100-200 g zahăr
1 cană pesmet
nuci, mărunțite
coajă rasă de lime

Cum să prepari desert din aluat de găluște tăvălit prin pesmet și nuci

  1. Fierbe cartofii în apă cu sare.
  2. Dă-i prin răzătoare.
  3. Sărează-i și amestecă-i bine cu ouăle și cu făina adăugată treptat.
  4. Lasă compoziția deoparte 30 de minute.
  5. Formează rulouri cu acest aluat și taie-le în bucăți mai mici.
  6. Fierbe-le în apă până când se ridică la suprafață, apoi pune-le pe o farfurie.
  7. Topește untul într-o tigaie, adaugă zahărul și pesmetul și gătește la foc mic, amestecând încontinuu până începe să-și schimbe culoarea.
  8. Presară micile găluște cu acest amestec, cu nucile mărunțite și cu coajă rasă de lime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *