Doradă la cuptor cu risotto

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 2 porții

Dorada este unul dintre peștii noștri preferați, cu gust fin, carne albă și destul de puține oase. Am gătit-o astăzi în cuptor, dar nu înainte de a-i pregăti și o garnitură. Nu puteam pune chiar orice în farfurie, și am ales un risotto cu parmezan, aromat cu puțin mărar și coajă de lămâie.

Ingrediente necesare pentru doradă la cuptor cu risotto

1 doradă eviscerată

3 felii ghimbir

1 ardei iute

½ lămâie

1 lingură ulei de măsline

fulgi de sare

piper

 

Pentru risotto:

 

2 linguri unt

1 ceapă, tocată

1 lingură ulei de măsline

100 grame orez

100 ml vin alb

1 linguriță coajă rasă de lămâie

1 lingură mărar, tocat

50 grame parmezan ras

 

 

 

Cum să prepari doradă la cuptor cu risotto

  1. Așază dorada pe un tocător de lemn și crestează-o ușor.
  2. Umple-o cu feliile de ghimbir și ardeiul iute.
  3. Mută dorada într-un vas termorezistent și adaugă sucul de la o jumătate de lămâie, uleiul de măsline, puțină sare și piper.
  4. Dă dorada la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade Celsius.
  5. Topește o lingură de unt într-o cratiță încinsă la foc mediu. Adaugă ceapa și toarnă uleiul de măsline.
  6. Adaugă orezul, toarnă vinul alb și gătește preparatul la foc mic timp de 30 de minute.
  7. Adaugă coaja de lămâie și mărarul tocat. Amestecă bine și ia preparatul de pe foc.
  8. Adaugă parmezanul ras și încă 1 lingură de unt pentru a obține un risotto mai cremos.
  9. Amestecă risotto-ul și servește-l cu peștele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *