Doradă la cuptor cu risotto

Dorada este unul dintre peștii noștri preferați, cu gust fin, carne albă și destul de puține oase. Am gătit-o astăzi în cuptor, dar nu înainte de a-i pregăti și o garnitură. Nu puteam pune chiar orice în farfurie, și am ales un risotto cu parmezan, aromat cu puțin mărar și coajă de lămâie.
Ingrediente necesare pentru doradă la cuptor cu risotto
1 doradă eviscerată
3 felii ghimbir
1 ardei iute
½ lămâie
1 lingură ulei de măsline
fulgi de sare
piper
Pentru risotto:
2 linguri unt
1 ceapă, tocată
1 lingură ulei de măsline
100 grame orez
100 ml vin alb
1 linguriță coajă rasă de lămâie
1 lingură mărar, tocat
50 grame parmezan ras
Cum să prepari doradă la cuptor cu risotto
- Așază dorada pe un tocător de lemn și crestează-o ușor.
- Umple-o cu feliile de ghimbir și ardeiul iute.
- Mută dorada într-un vas termorezistent și adaugă sucul de la o jumătate de lămâie, uleiul de măsline, puțină sare și piper.
- Dă dorada la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade Celsius.
- Topește o lingură de unt într-o cratiță încinsă la foc mediu. Adaugă ceapa și toarnă uleiul de măsline.
- Adaugă orezul, toarnă vinul alb și gătește preparatul la foc mic timp de 30 de minute.
- Adaugă coaja de lămâie și mărarul tocat. Amestecă bine și ia preparatul de pe foc.
- Adaugă parmezanul ras și încă 1 lingură de unt pentru a obține un risotto mai cremos.
- Amestecă risotto-ul și servește-l cu peștele.