Ingrediente necesare pentru doradă și creveți pane cu legume
Pentru legume:
1 lingură ulei
1 linguriță unt
1 morcov fiert
30 grame anghinare murate
4 fire sparanghel fiert
½ țelină mica, fiartă
½ sfeclă roșie la conservă
4 roșii cherry
sare
Pentru sos:
1 linguriță ulei
1 ceapă roșie mică
125 ml vin alb
1 lingură unt
1 lingură capere
2 linguri pătrunjel tocat
2 linguri suc de lămâie
Pentru pește:
2 albușuri ou
125 ml bere
70 grame făină
1 linguriță praf de copt
sare
2 fileuri de doradă (cam 150 grame fiecare)
2 creveți tiger
Cum să gătești doradă și creveți pane cu legume
Pentru legume:
- Adaugă untul și uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Topește untul, adaugă toate legumele și gătește-le timp de 2-3 minute.
Pentru sos:
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și gătește ceapa timp de 2 minute.
- Adaugă vinul si untul. Amestecă până când untul se topește.
- Adaugă caperele și amestecă-le în sos. Adaugă pătrunjel și toarnă sucul de lămâie. Gătește sosul până când se reduce la jumătate.
Pentru pește și fructe de mare:
- Bate albușurile într-un bol de dimensiune mare. Adaugă berea, făina, praful de copt și un vârf de cuțit de sare. Amestecă până când capătă o consistență omogenă
- Dă peștele și creveții prin făină și amestecul de albuș și bere. Prăjește apoi în baie de ulei.
- Servește cu legumele.