Doradă și creveți pane cu legume

  • Dificultate: Mare
  • 40 de minute
  • 2 porții

Testați-vă calitățile de bucătar cu o rețetă delicioasă cu pește și fructe de mare. Ca garnitură, mergeți pe una ușoară, cu diverse legume. Puteți folosi cam ce legume vă plac, sigur vor merge de minune cu dorada și creveții pane.

Ingrediente necesare pentru doradă și creveți pane cu legume

Pentru legume:

 

1 lingură ulei

1 linguriță unt

1 morcov fiert

30 grame anghinare murate

4 fire sparanghel fiert

½ țelină mica, fiartă

½ sfeclă roșie la conservă

4 roșii cherry

sare

 

Pentru sos:

 

1 linguriță ulei

1 ceapă roșie mică

125 ml vin alb

1 lingură unt

1 lingură capere

2 linguri pătrunjel tocat

2 linguri suc de lămâie

 

Pentru pește:

 

2 albușuri ou

125 ml bere

70 grame făină

1 linguriță praf de copt

sare

2 fileuri de doradă (cam 150 grame fiecare)

2 creveți tiger

Cum să prepari doradă și creveți pane cu legume

Pentru legume:

  1. Adaugă untul și uleiul într-o tigaie la foc mediu.
  2. Topește untul, adaugă toate legumele și gătește-le timp de 2-3 minute.

 

Pentru sos:

 

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și gătește ceapa timp de 2 minute.
  2. Adaugă vinul si untul. Amestecă până când untul se topește.
  3. Adaugă caperele și amestecă-le în sos. Adaugă pătrunjel și toarnă sucul de lămâie. Gătește sosul până când se reduce la jumătate.

 

Pentru pește și fructe de mare:

 

  1. Bate albușurile într-un bol de dimensiune mare. Adaugă berea, făina, praful de copt și un vârf de cuțit de sare. Amestecă până când capătă o consistență omogenă
  2. Dă peștele și creveții prin făină și amestecul de albuș și bere. Prăjește apoi în baie de ulei.
  3. Servește cu legumele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *