Doradă și creveți Tiger cu sos de șofran gătiți în vid

  • Difficulty: Mare
  • 55 minutes
  • 2 servings

Pentru a pregăti acest fel vei avea nevoie de un aparat de gătit în vid sau un sous-vide. De asemenea, vei utiliza tehnica “bain-marie” pentru a prepara sosul de șofran cu gălbenușuri. Despre cât de sănătoase și gustoase sunt fructele de mare și peștele, nici nu mai are rost să vorbim, așa că încearcă dorada cu creveți și legume, asezonată cu sumac și pătrunjel.

Ingrediente necesare pentru doradă și creveți Tiger cu sos de șofran gătiți în vid

Pentru pește și creveți:

450 grame doradă (sau 2 fileuri a câte 150 g)

2 creveți Tiger (200 g fiecare)

1 lingură ulei de măsline

1 lingură unt

1 linguriță sumac

sare de Himalaya

piper

1 lingură pătrunjel

Pentru sos:

3 gălbenușuri

3 linguri unt topit

1 lingură suc de lămâie

sare

piper

1 linguriță de șofran

Gătirea:

1 lingură ulei de măsline

1 lingură unt topit

2 morcovi

1 sfeclă roșie tăiată în patru

100 grame sparanghel

1 țelină tăiată în două

2 ardei iuți

Cum să prepari doradă și creveți Tiger cu sos de șofran gătiți în vid

Pentru pește și creveți:

  1. Dezosează și filetează peștele. Sau poți să folosești 2 fileuri gata dezosate și filetate.
  2. Pune peștele și creveții pe blat și stropește-i cu uleiul de măsline.
  3. Adaugă untul și pătrunjelul, apoi asezonează cu sare de Himalaya, sumac și piper. Amestecă.
  4. Folosind un aparat de gătit în vid, bagă peștele și creveții asezonați într-o pungă și videaz-o.
  5. Introdu punga în recipientul de apă a aparatului și gătește timp de 15 minute la 131⁰F/55⁰C.

Pentru sos:

  1. Prepară sosul folosind tehnica bain-marie. Umple un vas pe sfert cu apă și încălzește-o. Așează deasupra un alt vas în care adaugă gălbenușurile.
  2. Începe să bați ouăle cu un tel și adaugă treptat untul topit. De asemenea, asezonează cu suc de lămâie, sare și piper și adaugă șofranul.
  3. Amestecă încontinuu timp de 5-6 minute.

Gătirea:

  1. Încălzește uleiul de măsline și untul topit într-o tigaie la foc mic. Adaugă creveții, fileurile și legumele. Sotează-le 6 minute.
  2. Servește-le asezonate cu sos de șofran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *