Ingrediente necesare pentru doradă și creveți Tiger cu sos de șofran gătiți în vid
Pentru pește și creveți:
450 grame doradă (sau 2 fileuri a câte 150 g)
2 creveți Tiger (200 g fiecare)
1 lingură ulei de măsline
1 lingură unt
1 linguriță sumac
sare de Himalaya
piper
1 lingură pătrunjel
Pentru sos:
3 gălbenușuri
3 linguri unt topit
1 lingură suc de lămâie
sare
piper
1 linguriță de șofran
Gătirea:
1 lingură ulei de măsline
1 lingură unt topit
2 morcovi
1 sfeclă roșie tăiată în patru
100 grame sparanghel
1 țelină tăiată în două
2 ardei iuți
Cum să gătești doradă și creveți Tiger cu sos de șofran gătiți în vid
Pentru pește și creveți:
- Dezosează și filetează peștele. Sau poți să folosești 2 fileuri gata dezosate și filetate.
- Pune peștele și creveții pe blat și stropește-i cu uleiul de măsline.
- Adaugă untul și pătrunjelul, apoi asezonează cu sare de Himalaya, sumac și piper. Amestecă.
- Folosind un aparat de gătit în vid, bagă peștele și creveții asezonați într-o pungă și videaz-o.
- Introdu punga în recipientul de apă a aparatului și gătește timp de 15 minute la 131⁰F/55⁰C.
Pentru sos:
- Prepară sosul folosind tehnica bain-marie. Umple un vas pe sfert cu apă și încălzește-o. Așează deasupra un alt vas în care adaugă gălbenușurile.
- Începe să bați ouăle cu un tel și adaugă treptat untul topit. De asemenea, asezonează cu suc de lămâie, sare și piper și adaugă șofranul.
- Amestecă încontinuu timp de 5-6 minute.
Gătirea:
- Încălzește uleiul de măsline și untul topit într-o tigaie la foc mic. Adaugă creveții, fileurile și legumele. Sotează-le 6 minute.
- Servește-le asezonate cu sos de șofran.