Doradă umplută cu orez și ciuperci

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 2 porții

În loc să gătești separat peștele și garnitura, gătește garnitura în pește! Trebuie doar să călești puțin orezul și ciupercile înainte de a umple dorada. Dorada umplută nu este coaptă oricum, ci înfășurată în hârtie de copt, pentru a nu pierde niciun strop de aromă.

Ingrediente necesare pentru doradă umplută cu orez și ciuperci

1 lingură ulei

1 ceapă, tocată mărunt

150 grame ciuperci, foliate

½ cană orez

sare

piper

1 crenguță cimbru proaspăt, tocat fin

1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat fin

2 dorade, eviscerate

2 linguri sos de roșii

⅓ cană vin alb

1 lingură ulei de măsline

2 căței de usturoi, feliați

Cum să prepari doradă umplută cu orez și ciuperci

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic și adaugă ceapa. Gătește-o, amestecând constant, până când se înmoaie.
  2. Adaugă ciupercile. Amestecă și gătește-le până când se înmoaie și devin maronii, aproximativ 5 minute.
  3. Adaugă orezul și asezonează cu sare și piper. Gătește aproximativ 15 minute, amestecând din când în când.
  4. Adaugă cimbrul și pătrunjelul, amestecă puțin, apoi ia tigaia de pe foc.
  5. Preîncălzește cuptorul la 190⁰C.
  6. Pune fiecare doradă pe câte o hârtie de copt și umple-o cu amestecul de orez și ciuperci. Toarnă deasupra suc de roșii, vin alb și puțin ulei de măsline, apoi pune câteva felii de usturoi. Dacă vrei, poți pune deasupra puțin din amestecul de orez și ciuperci.
  7. Înfășoară peștele în hârtia de copt și gătește la cuptor pentru 40 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *