Dovleac copt cu scorțișoară
Dovleacul copt are acea aromă dulce și plăcută, care îl poate transforma într-un desert gustos. Astăzi ne-am jucat puțin și am copt dovleacul, dar nu înainte de a îl aroma cu zahăr brun, scorțișoară, sare și piper. Contrastul dintre gusturi și condimente l-a prefăcut într-un desert memorabil pe care îl vom mai încerca cu siguranță în viitor.
Ingrediente necesare pentru dovleac copt cu scorțișoară
½ dovleac, curățat și tăiat în felii subțiri
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță sare
½ linguriță piper
2 lingurițe scorțișoară
2 lingurițe zahăr brun
Cum să prepari dovleac copt cu scorțișoară
- Așază feliile de dovleac într-un vas de cuptor.
- Stropește-l cu ulei de măsline și asezonează cu sare, piper, zahăr brun și scorțișoară.
- Dă-l la cuptor pentru 60 de minute, la 190 de grade Celsius.