Dovleac copt cu scorțișoară

  • Dificultate: Mică
  • 1 oră și 15 minute
  • 2 porții

Dovleacul copt are acea aromă dulce și plăcută, care îl poate transforma într-un desert gustos. Astăzi ne-am jucat puțin și am copt dovleacul, dar nu înainte de a îl aroma cu zahăr brun, scorțișoară, sare și piper. Contrastul dintre gusturi și condimente l-a prefăcut într-un desert memorabil pe care îl vom mai încerca cu siguranță în viitor.

Ingrediente necesare pentru dovleac copt cu scorțișoară

½ dovleac, curățat și tăiat în felii subțiri

1 lingură ulei de măsline

1 linguriță sare

½ linguriță piper

2 lingurițe scorțișoară

2 lingurițe zahăr brun

 

Cum să prepari dovleac copt cu scorțișoară

  1. Așază feliile de dovleac într-un vas de cuptor.
  2. Stropește-l cu ulei de măsline și asezonează cu sare, piper, zahăr brun și scorțișoară.
  3. Dă-l la cuptor pentru 60 de minute, la 190 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *