Ingrediente necesare pentru drob vegetarian cu ciuperci
300 grame ciuperci pleurotus
300 grame ciuperci champignon
1 lingură ulei
1 ceapă verde, tocată
1 usturoi verde, tocat
2 morcovi, rași
piper
sare
1 linguriță cimbru uscat
3 gălbenușuri
3 linguri făină de năut
2 linguri mărar, tocat
2 linguri pătrunjel, tocat
3 albușuri, bătute
Cum să gătești drob vegetarian cu ciuperci
- Adaugă ciupercile în blender și mărunțește-le.
- Încinge uleiul într-o tigaie și adaugă ceapa, usturoiul verde și morcovii.
- Adaugă ciupercile pasate și asezonează cu sare, piper și cimbru. Gătește totul timp de 7 minute.
- Adaugă gălbenușurile, făina, mărarul, pătrunjelul și amestecă bine.
- Completează cu albușurile bătute spumă și omogenizează preparatul. Ține-l pe foc încă 2-3 minute.
- Mută compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.
- Dă checul la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade Celsius.