Drob vegetarian cu ciuperci

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții

Am pregătit astăzi un aperitiv vegetarian, care este ideal a fi gătit de către aceia dintre voi care se gândesc și la dietă. Preparatul este unul fără gluten, am folosit doar puțină făină de năut. În schimb, drobul nostru vegetarian este plin de ciuperci și verdețuri, fiind perfect pentru un mic dejun gustos și sănătos.

Ingrediente necesare pentru drob vegetarian cu ciuperci

300 grame ciuperci pleurotus

300 grame ciuperci champignon

1 lingură ulei

1 ceapă verde, tocată

1 usturoi verde, tocat

2 morcovi, rași

piper

sare

1 linguriță cimbru uscat

3 gălbenușuri

3 linguri făină de năut

2 linguri mărar, tocat

2 linguri pătrunjel, tocat

3 albușuri, bătute

 

Cum să gătești drob vegetarian cu ciuperci

  1. Adaugă ciupercile în blender și mărunțește-le.
  2. Încinge uleiul într-o tigaie și adaugă ceapa, usturoiul verde și morcovii.
  3. Adaugă ciupercile pasate și asezonează cu sare, piper și cimbru. Gătește totul timp de 7 minute.
  4. Adaugă gălbenușurile, făina, mărarul, pătrunjelul și amestecă bine.
  5. Completează cu albușurile bătute spumă și omogenizează preparatul. Ține-l pe foc încă 2-3 minute.
  6. Mută compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.
  7. Dă checul la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *