Fasole verde servită cu migdale trase la tigaie

  • Dificultate: Mică
  • 15 minute
  • 2 porții

Această rețetă se caracterizează prin simplitate și gust. Nu vom folosi foarte multe ingrediente și nici tehnici de gătire prea complicate, astfel că această rețetă este ideal a fi folosită și de începători în ale gătitului. Gustul rețetei este dat de toppingul de migdale, aromat cu rozmarin și suc de portocale.

Ingrediente necesare pentru fasole verde servită cu migdale trase la tigaie

300 grame fasole verde congelată

piper

30 grame migdale, zdrobite

1 linguriță ulei de măsline

3 căței de usturoi, zdrobiți

2-3 crenguțe de rozmarin

1 mână pătrunjel, tocat

1/2 portocală

 

Cum să gătești fasole verde servită cu migdale trase la tigaie

  1. Încinge o tigaie la foc mediu și adaugă fasolea verde. Asezonează cu piper și gătește-o timp de 3-5 minute.
  2. Adaugă migdalele într-o tigaie separată, încinsă tot pe foc mediu.
  3. Toarnă uleiul de măsline și asezonează cu usturoi, rozmarin și pătrunjel.
  4. Stoarce sucul din portocală și amestecă până când rumenești migdalele.
  5. Servește migdalele peste fasolea verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *