File de cod în crustă de nuci și alune
De ce să mai cumperi cod pane, când poți să faci ceva mult mai bun? Cumpără 2 fileuri de cod, gătește-le puțin pe grătar, apoi îmbracă-le într-o frumoasă crustă de nuci și alune. Le vei găti apoi la cuptor, și le vei servi pe un pat de piure de mazăre? Sună bine, nu-i așa?
Ingrediente necesare pentru file de cod în crustă de nuci și alune
1 mână frunze de țelină
20 grame nuci
20 grame alune
1 lingură ulei de măsline
sare
1 lingură ulei
2 fileuri de cod
piper alb
1 linguriță unt
2 feliuțe ghimbir
1 țelină apio, cubulețe
1 linguriță ceapă pudră
1 linguriță semințe de fenicul
300 grame mazăre congelată
1 linguriță coajă de lămâie rasă
100 ml smântână de gătit
Cum să prepari file de cod în crustă de nuci și alune
- Pasează într-un blender frunzele de țelină, nucile și alunele împreună cu uleiul de măsline și sarea.
- Încinge puțin ulei pe grătar și gătește fileurile de cod timp de 4 minute. Aseazonează cu sare și piper alb după gust. Așază crusta de nuci și alune peste pește și dă-l la cuptor pentru următoarele 5 minute, la 180 de grade Celsius.
- Topește untul într-o tigaie și călește ghimbirul și țelina apio.
- Adaugă ceapa pudră, semințele de fenicul, mazărea, coaja de lămâie și smântâna de gătit. Amestecă bine și asezonează cu sare și piper alb după gust.
- Gătește mazărea timp de 7 minute, apoi pasează conținutul tigăii într-un blender.
- Servește peștele de la cuptor pe pat de mazăre.