File de cod în crustă de nuci și alune

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 2 porții

De ce să mai cumperi cod pane, când poți să faci ceva mult mai bun? Cumpără 2 fileuri de cod, gătește-le puțin pe grătar, apoi îmbracă-le într-o frumoasă crustă de nuci și alune. Le vei găti apoi la cuptor, și le vei servi pe un pat de piure de mazăre? Sună bine, nu-i așa?

Ingrediente necesare pentru file de cod în crustă de nuci și alune

1 mână frunze de țelină

20 grame nuci

20 grame alune

1 lingură ulei de măsline

sare

1 lingură ulei

2 fileuri de cod

piper alb

1 linguriță unt

2 feliuțe ghimbir

1 țelină apio, cubulețe

1 linguriță ceapă pudră

1 linguriță semințe de fenicul

300 grame mazăre congelată

1 linguriță coajă de lămâie rasă

100 ml smântână de gătit

 

Cum să gătești file de cod în crustă de nuci și alune

  1. Pasează într-un blender frunzele de țelină, nucile și alunele împreună cu uleiul de măsline și sarea.
  2. Încinge puțin ulei pe grătar și gătește fileurile de cod timp de 4 minute. Aseazonează cu sare și piper alb după gust. Așază crusta de nuci și alune peste pește și dă-l la cuptor pentru următoarele 5 minute, la 180 de grade Celsius.
  3. Topește untul într-o tigaie și călește ghimbirul și țelina apio.
  4. Adaugă ceapa pudră, semințele de fenicul, mazărea, coaja de lămâie și smântâna de gătit. Amestecă bine și asezonează cu sare și piper alb după gust.
  5. Gătește mazărea timp de 7 minute, apoi pasează conținutul tigăii într-un blender.
  6. Servește peștele de la cuptor pe pat de mazăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *