File de porc la cuptor
Un fileu, două fileuri, șase fileuri de mușchi de porc. Dacă le marinăm o jumătate de oră în ulei de măsline, sos de soia, oregano, chili și busuioc sunt numai bune de băgat la cuptor. Dacă le băgăm la cuptor după ce le-am tăvălit ca pe șnițele prin făină, ou bătut și panko sunt numai bune de mâncat.
Ingrediente necesare pentru file de porc la cuptor
½ kg mușchi de porc (6 fileuri)
1 lingură ulei de măsline
2 lingurițe sos de soia
1 linguriță oregano
1 linguriță sare
1 linguriță fulgi de chili
1 linguriță busuioc
piper
făină
ou, bătut
panko
Cum să prepari file de porc la cuptor
- Pune fileurile într-un castron mai mare. Adaugă uleiul de măsline, sosul de soia, oregano, sarea, fulgii de chili și busuiocul și asezonează cu piper.
- Amestecă bine și lasă la marinat o jumătate de oră.
- Tăvălește fileurile marinate prin făină, ou bătut și panko, apoi așază-le într-o tavă de copt pe hârtie pergament.
- Lasă la cuptor 30 minute la 185ºC.