File de porc la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 3 porții

Un fileu, două fileuri, șase fileuri de mușchi de porc. Dacă le marinăm o jumătate de oră în ulei de măsline, sos de soia, oregano, chili și busuioc sunt numai bune de băgat la cuptor. Dacă le băgăm la cuptor după ce le-am tăvălit ca pe șnițele prin făină, ou bătut și panko sunt numai bune de mâncat.

Ingrediente necesare pentru file de porc la cuptor

½ kg mușchi de porc (6 fileuri)
1 lingură ulei de măsline
2 lingurițe sos de soia
1 linguriță oregano
1 linguriță sare
1 linguriță fulgi de chili
1 linguriță busuioc
piper
făină
ou, bătut
panko

Cum să gătești file de porc la cuptor

  1. Pune fileurile într-un castron mai mare. Adaugă uleiul de măsline, sosul de soia, oregano, sarea, fulgii de chili și busuiocul și asezonează cu piper.
  2. Amestecă bine și lasă la marinat o jumătate de oră.
  3. Tăvălește fileurile marinate prin făină, ou bătut și panko, apoi așază-le într-o tavă de copt pe hârtie pergament.
  4. Lasă la cuptor 30 minute la 185ºC.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *