File de șalău pe pat de legume

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 2 porții

Acest preparat gustos este gata cât ai zice “pește”! Aroma șalăului se îmbină foarte frumos cu cea a legumelor, formând un preparat echilibrat și foarte nutritiv. Dacă vreți să-I oferiți un plus de savoare, serviți-l neapărat cu salsa de pătrunjel prezentată mai jos.

Ingrediente necesare pentru file de șalău pe pat de legume

3 linguri ulei de măsline

1 zucchini, tăiat cubulețe

1 ardei gras, tăiat cubulețe

3 căței de usturoi, felii subțiri

1 lămâie

6-8 cartofi mici, fierți în prealabil

2 fileuri de șalău, cam 200 grame fiecare

sare

piper

1 legătură pătrunjel

1 ardei iute

1 ceapă verde

Cum să prepari file de șalău pe pat de legume

  1. Încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mic și adaugă zucchiniul și ardeiul gras. Amestecă bine și apoi adaugă usturoiul și sucul de la o jumătate de lămâie.
  2. Adaugă cartofii și zdrobește-i ușor. Asezonează cu sare și piper după gust.
  3. Așază fileurile de șalău deasupra legumelor și adaugă încă o lingură de ulei de măsline, sare și piper. Gătește peștele în tigaie cu capacul deasupra timp de 15 minute.
  4. Pentru salsa de pătrunjel – ia un bol mic și adaugă pătrunjelul tocat, ardeiul iute, ceapa verde, sucul de la cealaltă jumătate de lămâie și o lingură de ulei de măsline. Amestecă bine și asezonează după gust.
  5. Servește fileurile de șalău pe patul de legume și cu salsa de pătrunjel pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *