File de șalău pe pat de legume
Acest preparat gustos este gata cât ai zice “pește”! Aroma șalăului se îmbină foarte frumos cu cea a legumelor, formând un preparat echilibrat și foarte nutritiv. Dacă vreți să-I oferiți un plus de savoare, serviți-l neapărat cu salsa de pătrunjel prezentată mai jos.
Ingrediente necesare pentru file de șalău pe pat de legume
3 linguri ulei de măsline
1 zucchini, tăiat cubulețe
1 ardei gras, tăiat cubulețe
3 căței de usturoi, felii subțiri
1 lămâie
6-8 cartofi mici, fierți în prealabil
2 fileuri de șalău, cam 200 grame fiecare
sare
piper
1 legătură pătrunjel
1 ardei iute
1 ceapă verde
Cum să prepari file de șalău pe pat de legume
- Încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mic și adaugă zucchiniul și ardeiul gras. Amestecă bine și apoi adaugă usturoiul și sucul de la o jumătate de lămâie.
- Adaugă cartofii și zdrobește-i ușor. Asezonează cu sare și piper după gust.
- Așază fileurile de șalău deasupra legumelor și adaugă încă o lingură de ulei de măsline, sare și piper. Gătește peștele în tigaie cu capacul deasupra timp de 15 minute.
- Pentru salsa de pătrunjel – ia un bol mic și adaugă pătrunjelul tocat, ardeiul iute, ceapa verde, sucul de la cealaltă jumătate de lămâie și o lingură de ulei de măsline. Amestecă bine și asezonează după gust.
- Servește fileurile de șalău pe patul de legume și cu salsa de pătrunjel pe deasupra.