Focaccia cu măsline și rozmarin
Focaccia este un preparat italian, care are numeroase variante în funcție de zona din care provine. În esență este o turtă acoperită de diferite toppinguri, care se servește ca o gustare de sine stătătoare sau pe lângă un preparat mai consistent. Aluatul este făcut de la zero, iar toppingurile alese de noi sunt măslinele kalamata și rozmarinul proaspăt.
Ingrediente necesare pentru focaccia cu măsline și rozmarin
300 grame făină
1 linguriță drojdie uscată
sare
1 lingură zahăr
200 ml apă călduță
200 ml ulei de măsline
50 grame măsline kalamata, preferabil fără sâmburi
50 grame măsline negre, preferabil fără sâmburi
1 mână rozmarin proaspăt
Cum să prepari focaccia cu măsline și rozmarin
- Adaugă făina în bolul de blender împreună cu drojdia, sarea și zahărul.
- Pornește blenderul, iar în timp ce el merge, toarnă ușor apa călduță și uleiul de măsline.
- Continuă să amesteci până când obții un aluat lipicios, dar omogen.
- Așază aluatul pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și întinde-l până ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm.
- Distribuie măslinele și rozmarinul uniform pe aluat. Mai presară puțină sare grunjoasă și ulei de măsline .
- Dă focaccia la cuptor pentru 20 de minute la 190 de grade Celsius.