Foietaj de casă

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 30 de minute
  • 8 porții

Știm că-ți plac foietajele! Ce-ar fi să ți le faci singur/singură cu ingrediente de calitate, alese și cumpărate de tine? Este doar un pic mai complicat decât aluatul simplu, dar numai un pic. Ai să vezi.

Ingrediente necesare pentru foietaj de casă

2 1/2 căni făină

1 gălbenuș de ou

1 lingură oțet

1 lingură ulei vegetal

1/4 cană apă

250 grame unt

Cum să gătești foietaj de casă

  1. Adaugă într-un bol 2 căni de făină, gălbenușul, oțetul, uleiul și apa. Amestecă cu mâinile până când se formează aluatul.
  2. Adaugă într-un castron 200 grame de unt și făina rămasă. Amestecă cu mâinile până la omogenizare. Lasă deoparte.
  3. Presară aluatul cu un pic de făină și întinde-l cu făcălețul.
  4. Unge cu 3 lingurițe (cam 15 grame) de unt aluatul întins, apoi împăturește-l din două părți opuse pe jumătate.
  5. Unge cu încă o linguriță de unt și împăturește din nou părțile opuse, aducându-le una peste cealaltă.
  6. Lasă la frigider 20 de minute.
  7. Întinde aluatul din nou și repetă pașii 4 și 5. Lasă la frigider încă 20 de minute.
  8. Din nou repetă aceiași pași folosind untul rămas, apoi lasă la frigider 20 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *