Ingrediente necesare pentru foietaj de casă
2 ½ căni făină
1 gălbenuș de ou
1 lingură oțet
1 lingură ulei vegetal
¼ cană apă
250 grame unt
Cum să gătești foietaj de casă
- Adaugă într-un bol 2 căni de făină, gălbenușul, oțetul, uleiul și apa. Amestecă cu mâinile până când se formează aluatul.
- Adaugă într-un castron 200 grame de unt și făina rămasă. Amestecă cu mâinile până la omogenizare. Lasă deoparte.
- Presară aluatul cu un pic de făină și întinde-l cu făcălețul.
- Unge cu 3 lingurițe (cam 15 grame) de unt aluatul întins, apoi împăturește-l din două părți opuse pe jumătate.
- Unge cu încă o linguriță de unt și împăturește din nou părțile opuse, aducându-le una peste cealaltă.
- Lasă la frigider 20 de minute.
- Întinde aluatul din nou și repetă pașii 4 și 5. Lasă la frigider încă 20 de minute.
- Din nou repetă aceiași pași folosind untul rămas, apoi lasă la frigider 20 de minute.