Foitaj cu vită și roșii uscate

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 5 minute
  • 4 porții

Această ruladă e ca o mică operă de artă și are un gust la fel de bun pe cât de bine arată. Nu e deloc dificil să îi faci crusta ornată cu roșii uscate.

Ingrediente necesare pentru foitaj cu vită și roșii uscate

1 lingură ulei vegetal

400 grame mușchi de vită

500 grame aluat de pizza

100 grame roșii uscate (în ulei)

100 grame șuncă, felii

50 grame brânză Emmental, felii

1 ou

Cum să prepari foitaj cu vită și roșii uscate

  1. Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mic. Când uleiul începe să sfârâie, dă focul mare și adaugă mușchiul de vită. Prăjește carnea pentru 6-7 minute pe fiecare parte. Pune-o deoparte.
  2. Împarte aluatul de pizza în două bucăți egale. Întinde-le cu sucitorul. Într-una dintre ele, fă câteva găuri circulare nu foarte mari, folosind un pahar mic. Găurile ar trebui să fie mai mici decât roșiile uscate.
  3. Pune roșiile uscate exact în locurile în care se află găurile din aluat, apoi acoperă aluatul acesta și roșiile cu a doua foaie de aluat. Presează cele două foi de aluat și fă găuri mici în aluat, folosind o furculiță.
  4. Pune deasupra aluatului, pe porțiunea din centru, feliile de șuncă. Apoi pune vita prăjită și acoper-o cu feliile de Emmental.
  5. Împachetează cu grijă marginile aluatului peste bucata de carne, astfel încât roșiile să rămână la locul lor.
  6. Mută rulada pe o tavă de copt.
  7. Bate oul și folosește-l pentru a unge rulada, folosind o perie de bucătărie.
  8. Coace rulada de vită pentru 30 de minute, în cuptorul preîncălzit la 200⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *