Foitaj cu vită și roșii uscate
Această ruladă e ca o mică operă de artă și are un gust la fel de bun pe cât de bine arată. Nu e deloc dificil să îi faci crusta ornată cu roșii uscate.
Ingrediente necesare pentru foitaj cu vită și roșii uscate
1 lingură ulei vegetal
400 grame mușchi de vită
500 grame aluat de pizza
100 grame roșii uscate (în ulei)
100 grame șuncă, felii
50 grame brânză Emmental, felii
1 ou
Cum să prepari foitaj cu vită și roșii uscate
- Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mic. Când uleiul începe să sfârâie, dă focul mare și adaugă mușchiul de vită. Prăjește carnea pentru 6-7 minute pe fiecare parte. Pune-o deoparte.
- Împarte aluatul de pizza în două bucăți egale. Întinde-le cu sucitorul. Într-una dintre ele, fă câteva găuri circulare nu foarte mari, folosind un pahar mic. Găurile ar trebui să fie mai mici decât roșiile uscate.
- Pune roșiile uscate exact în locurile în care se află găurile din aluat, apoi acoperă aluatul acesta și roșiile cu a doua foaie de aluat. Presează cele două foi de aluat și fă găuri mici în aluat, folosind o furculiță.
- Pune deasupra aluatului, pe porțiunea din centru, feliile de șuncă. Apoi pune vita prăjită și acoper-o cu feliile de Emmental.
- Împachetează cu grijă marginile aluatului peste bucata de carne, astfel încât roșiile să rămână la locul lor.
- Mută rulada pe o tavă de copt.
- Bate oul și folosește-l pentru a unge rulada, folosind o perie de bucătărie.
- Coace rulada de vită pentru 30 de minute, în cuptorul preîncălzit la 200⁰C.