Ingrediente necesare pentru french toast la cuptor
8 ouă
500 ml lapte
150 ml frișcă lichidă
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță esență de vanilie
1 baghetă mare, felii potrivite
250 grame zahăr brun
3 linguri sirop de arțar
3 linguri unt topit
Cum să gătești french toast la cuptor
- Sparge ouăle într-un bol de dimensiune mare și bate-le cu un tel.
- Toarnă laptele, frișca lichidă și adaugă scorțișoară și esență de vanilie. Amestecă bine cu telul până când se omogenizează.
- Așază feliile de baghetă într-un vas termorezistent, cât mai aproape una de cealaltă. Toarnă amestecul de lapte peste ele.
- Acoperă vasul cu folie de plastic și lasă la frigider pentru următoarele 30 de minute.
- Între timp, amestecă într-un bol zahărul brun cu siropul de arțar și untul topit.
- Toarnă acest amestec peste feliile de baghetă și întinde-l bine cu o spatulă.
- Dă totul la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Poți servi acest preparat cu fructe proaspete și topping de caramel.