French toast la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 6 porții

French toast este un preparat ideal de servit la micul dejun sau brunch, ori de ce nu, ca un desert. El constă în pâine înmuiată în lapte și ou, apoi friptă pe aragaz. Rețeta noastră se abate puțin de la regulă, dar fiți siguri că nu și de la gust. Am copt preparatul la cuptor, și am adăugat în plus arome precum scorțișoară, vanilie și sirop de arțar.

Ingrediente necesare pentru french toast la cuptor

8 ouă

500 ml lapte

150 ml frișcă lichidă

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță esență de vanilie

1 baghetă mare, felii potrivite

250 grame zahăr brun

3 linguri sirop de arțar

3 linguri unt topit

 

Cum să prepari french toast la cuptor

  1. Sparge ouăle într-un bol de dimensiune mare și bate-le cu un tel.
  2. Toarnă laptele, frișca lichidă și adaugă scorțișoară și esență de vanilie. Amestecă bine cu telul până când se omogenizează.
  3. Așază feliile de baghetă într-un vas termorezistent, cât mai aproape una de cealaltă. Toarnă amestecul de lapte peste ele.
  4. Acoperă vasul cu folie de plastic și lasă la frigider pentru următoarele 30 de minute.
  5. Între timp, amestecă într-un bol zahărul brun cu siropul de arțar și untul topit.
  6. Toarnă acest amestec peste feliile de baghetă și întinde-l bine cu o spatulă.
  7. Dă totul la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
  8. Poți servi acest preparat cu fructe proaspete și topping de caramel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *