Ingrediente necesare pentru friganele cu gem de căpșuni și frișcă
2 ouă
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță esență de vanilie
2 linguri lapte
4 felii pâine
ulei
150 grame căpșuni
⅓ cană zahăr
1 linguriță apă de flori de portocal
frișcă
Cum să prepari friganele cu gem de căpșuni și frișcă
- Bate ouăle într-un castron, împreună cu scorțioșoara și esența de vanilie. Completează cu laptele și amestecă.
- Îmbibă feliile de pâine cu compoziție de ouă, apoi prăjește-le în ulei pe ambele părți. Lasă-le deoparte.
- Gătește căpșunile într-o tigaie la foc mic până încep să lase lichid.
- Adaugă zahărul și mai gătește cam 1 minut.
- Servește friganelele acoperite cu căpșunile în sirop. Poți adăuga și frișcă deasupra.