Friganele cu gem de căpșuni și frișcă

  • Dificultate: Foarte mică
  • 15 minute
  • 2 porții

Ai auzit de friganele, nu? Feliile de pâine îmbibate în ou bătut cu lapte și prăjite, pe care le mâncam în copilărie fie goale, fie cu mâncare de mazăre, fie date prin zahăr. Ei bine, acum că ne-am făcut măricei, ne-am gândit să facem un upgrade celebrelor friganele. Ce zici de căpșuni în sirop și frișcă?

Ingrediente necesare pentru friganele cu gem de căpșuni și frișcă

2 ouă
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță esență de vanilie
2 linguri lapte
4 felii pâine
ulei
150 grame căpșuni
⅓ cană zahăr
1 linguriță apă de flori de portocal
frișcă

Cum să prepari friganele cu gem de căpșuni și frișcă

  1. Bate ouăle într-un castron, împreună cu scorțioșoara și esența de vanilie. Completează cu laptele și amestecă.
  2. Îmbibă feliile de pâine cu compoziție de ouă, apoi prăjește-le în ulei pe ambele părți. Lasă-le deoparte.
  3. Gătește căpșunile într-o tigaie la foc mic până încep să lase lichid.
  4. Adaugă zahărul și mai gătește cam 1 minut.
  5. Servește friganelele acoperite cu căpșunile în sirop. Poți adăuga și frișcă deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *