Friganele din zucchini, mazăre și migdale
Friganelele pot fi făcute și fără a folosi pâine. Vom folosi, în schimb, o compoziție din zucchini ras cu mazăre la conservă, ceapă verde și, ingredientul surpriză, făina de migdale. Și bineînțeles ouă. O idee bună ar fi să le aromatizăm cu meșteșug; deci coajă rasă de lămâie, mentă și pătrunjel.
Ingrediente necesare pentru friganele din zucchini, mazăre și migdale
1 zucchini, ras
sare
½ cană mazăre la conservă
2 cepe verzi, tocate
sare
piper
coajă rasă de lămâie
2 ouă
mentă
2 linguri pătrunjel, tocat
½ cană făină de migdale
Cum să prepari friganele din zucchini, mazăre și migdale
- Asezonează zucchini ras cu sare și stoarce-l, transferându-l în alt vas.
- Adaugă mazărea, ceapa verde, ouăle, făina de migdale și pătrunjelul și asezonează cu sare, piper și frunze de mentă. Amestecă.
- Folosește compoziția pentru a prăji friganele în 1-2 lingurițe de ulei. Prăjește 2-3 minute pe fiecare parte.