Friganele la cuptor din dovlecel și broccoli

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 4 porții

Dacă aceste aperitive coapte în cuptor pot fi numite cu ușurință “friganele” sau nu, este mai puțin important. Ceea ce este important este că sunt o gustare irezistibilă preparată cu dovlecel, cu broccoli și cu brânză Cheddar.

Ingrediente necesare pentru friganele la cuptor din dovlecel și broccoli

1 lingură ulei
1 dovlecel, ras
180 g broccoli, mărunțit
3 ouă
2 linguri Cheddar, ras
1 lingură făină
1 linguriță oregano

Cum să prepari friganele la cuptor din dovlecel și broccoli

  1. Încinge uleiul într-o cratiță și adaugă dovlecelul și broccoli.
  2. Gătește 2-3 minute, apoi ia de pe foc.
  3. Adaugă ouăle într-un castron și bate-le.
  4. Adaugă brânza Cheddar, făina și oregano. Mixează.
  5. Completează cu amestecul de legume gătite și omogenizează.
  6. Transferă compoziția într-un vas de copt și lasă la cuptor 20 minute la 200ºC.
  7. Feliază și servește friganelele coapte presărate cu brânză Chedar și pătrunjel tocat proaspăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *