Ingrediente necesare pentru frigărui de ciuperci cu cușcuș
120 grame cușcuș
1 linguriță chimion
1 linguriță boia afumată
1 linguriță semințe de fenicul
½ linguriță zahăr
fulgi de sare
300 grame ciuperci champignon
1 lingură ulei
1 ceapă roșie, tocată
1 lingură pătrunjel, tocat
1 linguriță coajă de lămâie
sare
piper
1 măr, tocat
Cum să gătești frigărui de ciuperci cu cușcuș
- Adaugă cușcușul într-un bol și toarnă suficientă apă caldă peste el cât să îl acoperi.
- Lasă-l la înmuiat timp de 7 minute.
- Separat, amestecă într-un bol chimionul, boiaua, semințele de fenicul, zahărul și fulgii de sare.
- Rupe codițele ciupercilor și adaugă-le într-un bol. Toarnă puțin ulei pe deasupra și adaugă mixul de condimente.
- Înfige ciupercile pe bețe de frigărui și gătește-le pe grătarul încins timp de 8 minute pe ambele părți.
- Între timp, amestecă cușcușul cu ceapa roșie, pătrunjelul, coaja de lămâie, mărul și asezonează cu sare și piper după gust.
- Servește frigăruile cu cușcușul.