Frigărui de ciuperci cu cușcuș
Credeați că frigăruile pot fi doar cu carne? Fals! Astăzi ne îndepărtăm puțin de preparatul clasic și înlocuim proteina animală cu una puțin mai….vegetală. Înainte de a le pune pe grătar, am aromat ciupercuțele cu numeroase condimente (vă invităm să le încercați) și le- am servit cu un cușcuș aromat cu multe alte ingrediente. Un preparat simplu la prima vedere, dar cu numeroase suprize.
Ingrediente necesare pentru frigărui de ciuperci cu cușcuș
120 grame cușcuș
1 linguriță chimion
1 linguriță boia afumată
1 linguriță semințe de fenicul
½ linguriță zahăr
fulgi de sare
300 grame ciuperci champignon
1 lingură ulei
1 ceapă roșie, tocată
1 lingură pătrunjel, tocat
1 linguriță coajă de lămâie
sare
piper
1 măr, tocat
Cum să prepari frigărui de ciuperci cu cușcuș
- Adaugă cușcușul într-un bol și toarnă suficientă apă caldă peste el cât să îl acoperi.
- Lasă-l la înmuiat timp de 7 minute.
- Separat, amestecă într-un bol chimionul, boiaua, semințele de fenicul, zahărul și fulgii de sare.
- Rupe codițele ciupercilor și adaugă-le într-un bol. Toarnă puțin ulei pe deasupra și adaugă mixul de condimente.
- Înfige ciupercile pe bețe de frigărui și gătește-le pe grătarul încins timp de 8 minute pe ambele părți.
- Între timp, amestecă cușcușul cu ceapa roșie, pătrunjelul, coaja de lămâie, mărul și asezonează cu sare și piper după gust.
- Servește frigăruile cu cușcușul.