Frigărui de miel cu legume

  • Dificultate: Mică
  • 20 de minute
  • 6 porții

Este timpul pentru frigărui. Actorul principal va fi carnea de miel, iar pentru rolurile secundare se vor găti ciupercile, zucchini, roșiile prunișoare și cele cherry și chiar o vânătă. Dar parcă lucrurile nu ar fi complete dacă nu am prepara rapid și un sos răcoritor pe bază de iaurt, nu?

Ingrediente necesare pentru frigărui de miel cu legume

1 cană ciuperci, tăiate pe din două
1/2 zucchini, cubulețe
1 cană roșii prunișoare
100-150 grame carne de miel, cuburi
1/2 vânătă, cubulețe
1 cană roșii cherry
ulei de măsline
oregano
sare de mare
1 cană iaurt degresat
1 lingură castravete, mărunțit
1 lingură mentă proaspătă, mărunțită
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
1-2 lingurițe suc de lămâie

Cum să gătești frigărui de miel cu legume

  1. Pune ingredientele pe frigărui, alternând legumele cu carnea.
  2. Așază-le pe grill sau pe grătar, unge-le cu ulei de măsline și presară-le cu oregano și sare de mare.
  3. Lasă-le pe grill câte 3 minute pe fiecare parte.
  4. Într-un castron mai mic, amestecă iaurtul cu castravetele, menta, usturoiul și sucul de lămâie.
  5. Servește frigăruile cu acest sos de iaurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *