Frigărui de pui și legume, la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 4 porții

Ești fan frigărui? Sigur îți plac, dacă ai intrat pe această rețetă. Se gătesc de cele mai multe ori pe grătar, dar și cuptorul este întotdeauna o soluție. Ca garnitură, am ales astăzi un sos mai special, pe bază de unt de caju și lapte de cocos, care va da preparatului o ușoară aromă asiatică.

Ingrediente necesare pentru frigărui de pui și legume, la cuptor

1 ceapă, cubulețe

300 grame piept de pui, cubulețe

1 ardei gras roșu, cubulețe

1 ardei gras verde, cubulețe

1 ardei gras galben, cubulețe

1 lingură ulei

sare

piper

2 linguri unt caju

1 lingură miere

100 ml lapte de cocos

1 linguriță oțet din orez

2 căței de usturoi, zdrobiți

 

Cum să prepari frigărui de pui și legume, la cuptor

  1. Lasă bețișoarele de frigărui la înmuiat în apă rece timp de câteva minute înainte să te apuci.
  2. Adaugă pe rând cubulețe de ceapă, pui și ardei gras în ce ordine preferi.
  3. Așază frigăruile pe grătarul de la cuptor, deasupra unei tăvi. Unge-le cu puțin ulei și asezonează cu sare și piper după gust.
  4. Dă-le la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
  5. Adaugă untul de caju într-un bol mic, împreună cu mierea, laptele de cocos, oțetul, usturoiul, sarea și piperul.
  6. Amestecă bine cu o linguriță până omogenizezi sosul.
  7. Toarnă sosul peste frigărui înainte de a le servi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *