Friptură de porc la tavă cu sos de mere

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 4 porții

Ați încercat să alăturați gustul cărnii de porc cu cel de mere? Ei bine, dacă nu, acum ar fi cazul să o faceți. Este una din cele mai interesante combinații, pentru că dulceața merelor se combină excelent cu carnea de porc. De asemenea, acest sos de mere va fi o garnitură ușoară pentru carnea dumneavoastră. Puteți adăuga și cartofi, dar aceștia nu vor fi necesari.

Ingrediente necesare pentru friptură de porc la tavă cu sos de mere

1 linguriță usturoi pudră

1 linguriță boia

1 linguriță oregano

1 linguriță rozmarin

piper

sare

1 linguriță chimion

1 linguriță oțet balsamic

1 kg mușchi de porc

750 ml vin alb

2 linguri miere

1 linguriță unt

2 mere, cubulețe

1 linguriță zahăr brun

Cum să gătești friptură de porc la tavă cu sos de mere

  1. Amestecă condimentele și oțetul balsamic într-un bol mic.
  2. Folosește amestecul pentru a unge carnea de porc pe toate părțile.
  3. Mută carnea într-un vas de cuptor și toarnă 2 căni de vin peste ea.
  4. Acoperă-o cu folie de aluminiu și dă-o la cuptor pentru 45 de minute, la 185 de grade Celsius.
  5. Dă la o parte folia și unge carnea cu miere. Pune-o la cuptor din nou, pentru încă 15 minute.
  6. Topește untul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă merele, zahărul brun și vinul rămas.
  7. Gătește merele până când se caramelizează, apoi pasează-le într-un blender.
  8. Servește carnea tăiată în felii subțiri, împreună cu sosul de mere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *