Friptură de porc la tavă cu sos de mere
Ați încercat să alăturați gustul cărnii de porc cu cel de mere? Ei bine, dacă nu, acum ar fi cazul să o faceți. Este una din cele mai interesante combinații, pentru că dulceața merelor se combină excelent cu carnea de porc. De asemenea, acest sos de mere va fi o garnitură ușoară pentru carnea dumneavoastră. Puteți adăuga și cartofi, dar aceștia nu vor fi necesari.
Ingrediente necesare pentru friptură de porc la tavă cu sos de mere
1 linguriță usturoi pudră
1 linguriță boia
1 linguriță oregano
1 linguriță rozmarin
piper
sare
1 linguriță chimion
1 linguriță oțet balsamic
1 kg mușchi de porc
750 ml vin alb
2 linguri miere
1 linguriță unt
2 mere, cubulețe
1 linguriță zahăr brun
Cum să prepari friptură de porc la tavă cu sos de mere
- Amestecă condimentele și oțetul balsamic într-un bol mic.
- Folosește amestecul pentru a unge carnea de porc pe toate părțile.
- Mută carnea într-un vas de cuptor și toarnă 2 căni de vin peste ea.
- Acoperă-o cu folie de aluminiu și dă-o la cuptor pentru 45 de minute, la 185 de grade Celsius.
- Dă la o parte folia și unge carnea cu miere. Pune-o la cuptor din nou, pentru încă 15 minute.
- Topește untul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă merele, zahărul brun și vinul rămas.
- Gătește merele până când se caramelizează, apoi pasează-le într-un blender.
- Servește carnea tăiată în felii subțiri, împreună cu sosul de mere.