Friptură de porc la tavă cu sos de mere

  • Difficulty: Medie
  • one hour and 30 minutes
  • 4 servings

Ați încercat să alăturați gustul cărnii de porc cu cel de mere? Ei bine, dacă nu, acum ar fi cazul să o faceți. Este una din cele mai interesante combinații, pentru că dulceața merelor se combină excelent cu carnea de porc. De asemenea, acest sos de mere va fi o garnitură ușoară pentru carnea dumneavoastră. Puteți adăuga și cartofi, dar aceștia nu vor fi necesari.

Ingrediente necesare pentru friptură de porc la tavă cu sos de mere

1 linguriță usturoi pudră

1 linguriță boia

1 linguriță oregano

1 linguriță rozmarin

piper

sare

1 linguriță chimion

1 linguriță oțet balsamic

1 kg mușchi de porc

750 ml vin alb

2 linguri miere

1 linguriță unt

2 mere, cubulețe

1 linguriță zahăr brun

Cum să prepari friptură de porc la tavă cu sos de mere

  1. Amestecă condimentele și oțetul balsamic într-un bol mic.
  2. Folosește amestecul pentru a unge carnea de porc pe toate părțile.
  3. Mută carnea într-un vas de cuptor și toarnă 2 căni de vin peste ea.
  4. Acoperă-o cu folie de aluminiu și dă-o la cuptor pentru 45 de minute, la 185 de grade Celsius.
  5. Dă la o parte folia și unge carnea cu miere. Pune-o la cuptor din nou, pentru încă 15 minute.
  6. Topește untul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă merele, zahărul brun și vinul rămas.
  7. Gătește merele până când se caramelizează, apoi pasează-le într-un blender.
  8. Servește carnea tăiată în felii subțiri, împreună cu sosul de mere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *