Friptură de vită cu sfeclă coaptă, la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 50 de minute
  • 2 porții

Pentru a se găti cât mai bine, pulpa de vită se taie subțire și se gătește timp îndelungat la cuptor. O aromăm bine cu cimbru, usturoi și ulei de măsline și o servim alături de sfeclă și ceapă roșie, ambele gătite în cuptor. Dar asta nu înainte de a pregăti și un sos pentru friptură. Am ales unul cu iaurt, brânză de capră și puțin ulei de măsline.

Ingrediente necesare pentru friptură de vită cu sfeclă coaptă, la cuptor

2 sfecle

300 grame pulpă de vită, 2 felii subțiri

1 ceapă roșie, tăiată în sferturi

3 căței usturoi

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

cimbru

2 linguri iaurt

1 linguriță oțet

30 grame brânză de capră

1 linguriță mărar, tocat

coajă de lămâie

1 linguriță suc de lămâie

 

Cum să prepari friptură de vită cu sfeclă coaptă, la cuptor

  1. Înfășoară sfeclele în folie de aluminiu, așază-le într-o tavă și dă-le la cuptor pentru 60 de minute, la 200 de grade Celsius.
  2. Adaugă carnea într-un alt vas, împreună cu ceapa și usturoiul. Toarnă pe deasupra o lingură de ulei de măsline
  3. Asezonează cu sare, piper, cimbru și dă la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade Celsius.
  4. Amestecă iaurtul, oțetul, brânza de capră și uleiul de măsline rămas într-un bol mic. Asezonează cu puțină coajă de lămâie dacă vrei.
  5. Taie carnea și sfecla roșie în felii subțiri, apoi servește-le cu sosul de iaurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *