Friptură de vită cu sfeclă coaptă, la cuptor
Pentru a se găti cât mai bine, pulpa de vită se taie subțire și se gătește timp îndelungat la cuptor. O aromăm bine cu cimbru, usturoi și ulei de măsline și o servim alături de sfeclă și ceapă roșie, ambele gătite în cuptor. Dar asta nu înainte de a pregăti și un sos pentru friptură. Am ales unul cu iaurt, brânză de capră și puțin ulei de măsline.
Ingrediente necesare pentru friptură de vită cu sfeclă coaptă, la cuptor
2 sfecle
300 grame pulpă de vită, 2 felii subțiri
1 ceapă roșie, tăiată în sferturi
3 căței usturoi
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
cimbru
2 linguri iaurt
1 linguriță oțet
30 grame brânză de capră
1 linguriță mărar, tocat
coajă de lămâie
1 linguriță suc de lămâie
Cum să prepari friptură de vită cu sfeclă coaptă, la cuptor
- Înfășoară sfeclele în folie de aluminiu, așază-le într-o tavă și dă-le la cuptor pentru 60 de minute, la 200 de grade Celsius.
- Adaugă carnea într-un alt vas, împreună cu ceapa și usturoiul. Toarnă pe deasupra o lingură de ulei de măsline
- Asezonează cu sare, piper, cimbru și dă la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Amestecă iaurtul, oțetul, brânza de capră și uleiul de măsline rămas într-un bol mic. Asezonează cu puțină coajă de lămâie dacă vrei.
- Taie carnea și sfecla roșie în felii subțiri, apoi servește-le cu sosul de iaurt.