Friptură de vită cu sote de ardei gras

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 4 porții

Iată un sote permis în dieta ketogenică, o rețetă în care cotletul de vită prăjit un pic la foc iute, este apoi acoperit cu brânză Emmental și gătit din nou, acoperit de data asta și la foc mai domol.

Ingrediente necesare pentru friptură de vită cu sote de ardei gras

2 linguri ghee
1 ceapă, mărunțită
2 căței de usturoi, zdrobiți
2 ardei grași verzi, cubulețe
sare de mare
piper
½ kg cotlet de vită (2 bucăți)
2 felii brânză Emmental bio
2 linguri maioneză
1 lingură muștar Dijon cu boabe

Cum să prepari friptură de vită cu sote de ardei gras

  1. Călește ceapa cu usturoiul în unt ghee.
  2. Adaugă ardeiul gras și gătește 5 minute, asezonând cu sare de mare și piper.
  3. Asezonează carnea cu sare de mare și piper.
  4. Încinge 2-3 lingurițe de ulei într-o tigaie și prăjește carnea 5 minute pe ambele părți, la foc mare.
  5. Așază câte o felie de Emmental peste fiecare bucată de carne, acoperă și gătește 5 minute la foc potrivit.
  6. Într-un castron mic, amestecă muștarul cu maioneza.
  7. Servește carnea feliată, cu sos de maioneză și muștar deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *