Friptură Ștefania
Cunoscut sub numele de friptură sau ruladă Ștefania, acest drob de vită este plin de savoare, și este numai bun a fi servit de sărbători. Atunci musafirii vă vor asalta cu prezența lor, și vor fi mai mult ca sigur înfometați. Pentru a face drobul mai consistent, am adăugat și câteva ouă fierte, fiindcă exact așa o cere această rețetă tradițională.
Ingrediente necesare pentru friptură Ștefania
450 grame carne tocată de vită
4 ouă
200 grame pâine înmuiată
piper
1 linguriță chimen măcinat
sare
5 căței usturoi, zdrobiți
1 lingură pesmet
5 ouă fierte tari
Cum să prepari friptură Ștefania
- Adaugă carnea tocată, 4 ouă și pâinea înmuiată într-un bol mare. Asezonează cu boia, chimen, sare, piper și usturoi. Amestecă bine.
- Toarnă pesmetul într-o tavă mică pentru guguluf.
- Așază jumătate din carne în tavă, apoi adaugă cele 5 ouă fierte și completează cu restul de carne.
- Dă totul la cuptor pentru 50 de minute, la 180 de grade Celsius.