Friptură Ștefania

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 5 minute
  • 6 porții

Cunoscut sub numele de friptură sau ruladă Ștefania, acest drob de vită este plin de savoare, și este numai bun a fi servit de sărbători. Atunci musafirii vă vor asalta cu prezența lor, și vor fi mai mult ca sigur înfometați. Pentru a face drobul mai consistent, am adăugat și câteva ouă fierte, fiindcă exact așa o cere această rețetă tradițională.

Ingrediente necesare pentru friptură Ștefania

450 grame carne tocată de vită

4 ouă

200 grame pâine înmuiată

piper

1 linguriță chimen măcinat

sare

5 căței usturoi, zdrobiți

1 lingură pesmet

5 ouă fierte tari

Friptură Ștefania - mod de preparare

  1. Adaugă carnea tocată, 4 ouă și pâinea înmuiată într-un bol mare. Asezonează cu boia, chimen, sare, piper și usturoi. Amestecă bine.
  2. Toarnă pesmetul într-o tavă mică pentru guguluf.
  3. Așază jumătate din carne în tavă, apoi adaugă cele 5 ouă fierte și completează cu restul de carne.
  4. Dă totul la cuptor pentru 50 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *