Frittata cu bacon și brânză Gruyere

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 6 porții

O frittata, ca și o omletă dealtfel, trebuie să te țină, să fie sățioasă, ca un adevărat mic dejun plin de energie. Pentru cea de față, întâi am copt roșii și între timp am pregătit compoziția pentru frittata cu ouă, bacon și tot ce mai trebuie. La sfârșit, chiar înainte de a o băga la cuptor, am presărat-o cu brânză rasă.

Ingrediente necesare pentru frittata cu bacon și brânză Gruyere

3 roșii, tăiate în două
4 căței de usturoi, zdrobiți
3-4 lingurițe ulei de măsline extra virgin
ierburi aromatice
sare
1 ceapă, mărunțită
100 grame bacon, tăiată alumette
8 ouă, bătute
200-250 grame smântână de gătit
3-4 linguri suc de roșii
2-3 lingurițe chives, tocate
1-2 linguri unt topit
100-150 grame brânză Gruyere, rasă

Cum să prepari frittata cu bacon și brânză Gruyere

  1. Pune jumătățile de roșii cu fața în sus într-un vas de copt, unge-le cu usturoiul, stropește-le cu 1-2 lingurițe de ulei de măsline și asezonează-le cu ierburi aromatice și sare.
  2. Bagă-le la cuptor 20 minute la 220˚C.
  3. Călește ceapa într-un pic de ulei de măsline (1 linguriță).
  4. Prăjește baconul în uleiul de măsline rămas.
  5. În castronul cu ouăle bătute, adaugă smântâna de gătit, sucul de roșii, chives, ceapa călită și baconul prăjit. Amestecă.
  6. Unge un vas de copt cu unt topit și toarnă înauntru compoziția pentru frittata.
  7. Presară cu brânza rasă, așază deasupra roșiile coapte și bagă la cuptor 35 minute la 150˚C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *