Ingrediente necesare pentru frittata cu bacon și brânză Gruyere
3 roșii, tăiate în două
4 căței de usturoi, zdrobiți
3-4 lingurițe ulei de măsline extra virgin
ierburi aromatice
sare
1 ceapă, mărunțită
100 grame bacon, tăiată alumette
8 ouă, bătute
200-250 grame smântână de gătit
3-4 linguri suc de roșii
2-3 lingurițe chives, tocate
1-2 linguri unt topit
100-150 grame brânză Gruyere, rasă
Cum să gătești frittata cu bacon și brânză Gruyere
- Pune jumătățile de roșii cu fața în sus într-un vas de copt, unge-le cu usturoiul, stropește-le cu 1-2 lingurițe de ulei de măsline și asezonează-le cu ierburi aromatice și sare.
- Bagă-le la cuptor 20 minute la 220˚C.
- Călește ceapa într-un pic de ulei de măsline (1 linguriță).
- Prăjește baconul în uleiul de măsline rămas.
- În castronul cu ouăle bătute, adaugă smântâna de gătit, sucul de roșii, chives, ceapa călită și baconul prăjit. Amestecă.
- Unge un vas de copt cu unt topit și toarnă înauntru compoziția pentru frittata.
- Presară cu brânza rasă, așază deasupra roșiile coapte și bagă la cuptor 35 minute la 150˚C.