Frittata cu brânză și spanac

Fritatta este un preparat similar cu omleta, dar se distinge prin faptul că se gătește la cuptor în loc de pe aragaz. Spunem noi că este un preparat perfect a fi servit la micul dejun. Pentru această rețetă ne-am jucat cu puțin spanac proaspăt, brânză de vaci și cașcaval ras. Am dat totul la cuptor pentru vreo 45 de minute și am așteptat cu nerăbdare…
Ingrediente necesare pentru frittata cu brânză și spanac
2 linguri unt
2 căței usturoi, zdrobiți
1 ceapă, tocată
200 grame spanac
sare
piper
8 ouă
150 grame brânză de vaci
2 linguri pesmet
100 grame cașcaval ras
Cum să prepari frittata cu brânză și spanac
- Încinge o tigaie la foc mediu și adaugă untul.
- Adaugă usturoiul și ceapă și gătește la foc mic timp de 10 minute.
- Adaugă spanacul și asezonează cu sare și piper. Ține-l pe foc timp de 2-3 minute până când scade.
- Bate ouăle cu puțină sare și piper. Amestecă-le cu brânză de vaci, pesmet și cașcaval ras.
- Adaugă spanacul și omogenizează compoziția. Adaugă-o într-o tavă rotundă de cuptor.
- Dă la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade Celsius.