Frittata cu cârnați de porc și ardei gras
Italienii au inventat omleta bogată cunoscută ca frittata. Noi, ceilalți, am adaptat-o conform preferințelor noastre. Aici au pus cârnați de porc și am gătit-o întâi la tigaie, iar apoi la cuptor. Dacă faci ca noi, îți trebuie o tigaie cu mâner termorezistent.
Ingrediente necesare pentru frittata cu cârnați de porc și ardei gras
7 ouă
sare
piper
2 linguri apă
1 lingură ulei de măsline extra virgin
1 ceapă, cubulețe
100-150 grame cârnați de porc, tăiați bucăți
1 ardei gras roșu, cubulețe
cimbru, tocat
150 grame spanac baby
1 cană brânză Cheddar, rasă
Cum să prepari frittata cu cârnați de porc și ardei gras
- Bate ouăle împreună cu sare și piper după gust și cu puțină apă.
- Călește ceapa în uleiul de măsline.
- Adaugă cârnații și gătește 8 minute.
- Adaugă ardeiul gras, asezonează cu cimbru și mai gătește 3 minute.
- Completează cu spanacul și sotează încă 2 minute.
- Presară cu brânza Cheddar, toarnă deasupra ouăle bătute și gătește acoperit 10 minute.
- Bagă la cuptor tot 10 minute, apoi porționează și servește.