Frittata cu cârnați de porc și ardei gras

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 6 porții

Italienii au inventat omleta bogată cunoscută ca frittata. Noi, ceilalți, am adaptat-o conform preferințelor noastre. Aici au pus cârnați de porc și am gătit-o întâi la tigaie, iar apoi la cuptor. Dacă faci ca noi, îți trebuie o tigaie cu mâner termorezistent.

Ingrediente necesare pentru frittata cu cârnați de porc și ardei gras

7 ouă
sare
piper
2 linguri apă
1 lingură ulei de măsline extra virgin
1 ceapă, cubulețe
100-150 grame cârnați de porc, tăiați bucăți
1 ardei gras roșu, cubulețe
cimbru, tocat
150 grame spanac baby
1 cană brânză Cheddar, rasă

Cum să prepari frittata cu cârnați de porc și ardei gras

  1. Bate ouăle împreună cu sare și piper după gust și cu puțină apă.
  2. Călește ceapa în uleiul de măsline.
  3. Adaugă cârnații și gătește 8 minute.
  4. Adaugă ardeiul gras, asezonează cu cimbru și mai gătește 3 minute.
  5. Completează cu spanacul și sotează încă 2 minute.
  6. Presară cu brânza Cheddar, toarnă deasupra ouăle bătute și gătește acoperit 10 minute.
  7. Bagă la cuptor tot 10 minute, apoi porționează și servește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *