Frittata cu cartof dulce și bacon
O fi frittata italiană la origine, dar asta nu înseamnă că nu o putem adapta și că nu putem să experimentăm cu diverse ingrediente, care nu se întâlnesc de obicei în rețetele originale. De data asta am adăugat cuburi de cartof dulce pe care mai întâi le-am lăsat în cuptor o jumătate de oră. Dacă ai respectat cantitățile noastre, mai cheamă în ajutor 2-3 prieteni când o mănânci.
Ingrediente necesare pentru frittata cu cartof dulce și bacon
2-3 cartofi dulci, cuburi
ulei de măsline
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
sare de mare
2 cepe verzi, tocate
7 ouă, bătute
150 grame bacon, tocat
Cum să prepari frittata cu cartof dulce și bacon
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt și pune în ea cartofii cubulețe. Stropește-i cu ulei de măsline și bagă-i la cuptor 30 minute la 200˚C.
- Transferă cartofii copți într-un castron mai mare, adaugă usturoiul și ceapa verde, asezonează cu sare de mare și toarnă și ouăle bătute. Amestecă.
- Transferă compoziția într-o tigaie cu mâner termorezistent (sau fără mâner), presară cu bucățile de bacon și bagă la cuptor 35 minute la 175˚C.