Frittata cu praz și bacon

Frittata este verișoara din Italia a omletei. O vom face la cuptor cu bacon, dar și cu praz, așa cât să ne amintească de tradițiile noastre. Vom pune și parmezan (poți să scapi chiar mai mult) și îi vom da și o aromă ușor obraznică cu suc de lămâie. Este numai bună pentru o dimineață Keto.
Ingrediente necesare pentru frittata cu praz și bacon
250 grame bacon fără nitriți
½ praz, felii subțiri
8 ouă
⅓ cană parmezan bio, ras
½ linguriță piper
½ linguriță sare de mare
1 lingură suc de lămâie
cimbru pudră
Cum să prepari frittata cu praz și bacon
- Prăjește bine baconul la tigaie, apoi pune-l deoparte.
- Călește prazul în aceeași tigaie.
- Bate ouăle într-un castron, apoi adaugă parmezanul, piperul, sarea de mare, sucul de lămâie și prazul călit și amestecă.
- Toarnă amestecul într-o cratiță mai adâncă cu mâner termorezistent, asezonează cu cimbru și adaugă baconul prăjit.
- Lasă la cuptor 25 minute la 175⁰C.