Fructe de mare cu piure de legume
Dacă îți plac fructele de mare, dar nu ai prea apucat să le gătești, această rețetă ți-ar putea fi utilă. Gătește câțiva creveți și midii la tigaie, dar nu înainte de a îi aroma cu puțin usturoi. Ca garnitură, am ales una foarte ușoară. Este un piure de legume, cu dovlecel, ardei gras și puțin sos de roșii, ce se potrivește de minune cu fructele de mare.
Ingrediente necesare pentru fructe de mare cu piure de legume
1 lingură unt
1 zucchini, cubulețe
1 ardei gras galben, cubulețe
½ ardei iute, felii subțiri
½ linguriță coriandru uscat
sare
piper
100 ml suc de roșii
1 lingură iaurt
1 lingură ulei
100 grame creveți
100 grame midii
½ linguriță usturoi pudră
1 lime
Cum să prepari fructe de mare cu piure de legume
- Topește untul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă zucchini, ardei gras și ardei iute.
- Asezonează cu coriandru, sare și piper. Adaugă sucul de roșii și amestecă.
- Toarnă legumele într-un blender și adaugă o lingură de iaurt. Pasează-le până obții un amestec omogen.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă fructele de mare și asezonează cu sare, piper și usturoi.
- Adaugă sucul de la jumătate de lime, iar cealaltă jumătate, tai-o în felii subțiri.
- Gătește fructele de mare timp de 4-5 minute.