Fructe de mare cu piure de legume

  • Dificultate: Mică
  • 25 de minute
  • 2 porții

Dacă îți plac fructele de mare, dar nu ai prea apucat să le gătești, această rețetă ți-ar putea fi utilă. Gătește câțiva creveți și midii la tigaie, dar nu înainte de a îi aroma cu puțin usturoi. Ca garnitură, am ales una foarte ușoară. Este un piure de legume, cu dovlecel, ardei gras și puțin sos de roșii, ce se potrivește de minune cu fructele de mare.

Ingrediente necesare pentru fructe de mare cu piure de legume

1 lingură unt

1 zucchini, cubulețe

1 ardei gras galben, cubulețe

1/2 ardei iute, felii subțiri

1/2 linguriță coriandru uscat

sare

piper

100 ml suc de roșii

1 lingură iaurt

1 lingură ulei

100 grame creveți

100 grame midii

1/2 linguriță usturoi pudră

1 lime

 

Cum să gătești fructe de mare cu piure de legume

  1. Topește untul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă zucchini, ardei gras și ardei iute.
  2. Asezonează cu coriandru, sare și piper. Adaugă sucul de roșii și amestecă.
  3. Toarnă legumele într-un blender și adaugă o lingură de iaurt. Pasează-le până obții un amestec omogen.
  4. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă fructele de mare și asezonează cu sare, piper și usturoi.
  5. Adaugă sucul de la jumătate de lime, iar cealaltă jumătate, tai-o în felii subțiri.
  6. Gătește fructele de mare timp de 4-5 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *