Fursecuri cu bacon, curmale și cafea

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

Nu exagerăm dacă afirmăm despre aceste fursecuri că sunt ieșite din comun! Deloc, fiindcă am folosit bacon prăjit alături de lapte, cafea, și curmale. Însă îndrăzneala ne-a fost răsplătită de plin. Apropo, merg de minune cu lapte.

Ingrediente necesare pentru fursecuri cu bacon, curmale și cafea

100 grame bacon, tocat

⅔ cană lapte

2 linguri zahăr brun

3 linguri cafea, măcinată

200 grame curmale, mărunțite

300 grame făină

sare

1 linguriță praf de copt

50 grame unt

Cum să prepari fursecuri cu bacon, curmale și cafea

  1. Prăjește bacon-ul într-o tigaie 4-5 minute, apoi lasă-l la scurs într-o farfurie pe șervețele absorbante.
  2. Pune laptele la fiert într-o oală la foc mic.
  3. Completează cu zahărul brun și amestecă, adăugând treptat și cafeaua măcinată.
  4. Pune și curmalele și amestecă. Oprește focul, acoperă și lasă la înmuiat 15 minute.
  5. Transferă compoziția într-un blender și adaugă făina cu bacon-ul prăjit. Poți adăuga și un pic de lapte dacă e nevoie.
  6. Asezonează cu sare, completează cu praful de copt și untul și mixează până obții un aluat omogen.
  7. Modelează aluatul în fursecuri și punele în tava de copt pe hârtie pergament.
  8. Lasă-le la cuptor 15 minute la 190ºC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *