Ingrediente necesare pentru fursecuri cu bacon, curmale și cafea
100 grame bacon, tocat
⅔ cană lapte
2 linguri zahăr brun
3 linguri cafea, măcinată
200 grame curmale, mărunțite
300 grame făină
sare
1 linguriță praf de copt
50 grame unt
Cum să gătești fursecuri cu bacon, curmale și cafea
- Prăjește bacon-ul într-o tigaie 4-5 minute, apoi lasă-l la scurs într-o farfurie pe șervețele absorbante.
- Pune laptele la fiert într-o oală la foc mic.
- Completează cu zahărul brun și amestecă, adăugând treptat și cafeaua măcinată.
- Pune și curmalele și amestecă. Oprește focul, acoperă și lasă la înmuiat 15 minute.
- Transferă compoziția într-un blender și adaugă făina cu bacon-ul prăjit. Poți adăuga și un pic de lapte dacă e nevoie.
- Asezonează cu sare, completează cu praful de copt și untul și mixează până obții un aluat omogen.
- Modelează aluatul în fursecuri și punele în tava de copt pe hârtie pergament.
- Lasă-le la cuptor 15 minute la 190ºC.