Fursecuri de cocos

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 6 porții

De când n-ai mai făcut fursecuri de casă? Noi am făcut unele fără ouă și fără făină, dar cu mult lapte condensat și fulgi de cocos. Rezultatul? Fursecuri care se topesc în gură, cu aromă de vanilie și un strop de ciocolată.

Ingrediente necesare pentru fursecuri de cocos

⅔ cană lapte condensat

sare

1 linguriță esență de vanilie

1 linguriță zeamă de lămâie

1 ½ căni fulgi de cocos

1 cană frișcă bătută

½ cană bombonele decorative

¼ cană ciocolată topită

Cum să prepari fursecuri de cocos

  1. Toarnă laptele condensat într-un bol. Adaugă vanilia, zeama de lămâie și fulgii de cocos. Presară un strop de sare, pentru a potența gustul, și apoi amestecă bine.
  2. Adaugă frișca și 2 linguri de bombonele decorative (păstrează restul pentru mai târziu). Amestecă până la omogenizarea compoziției.
  3. Așază hârtie de copt pe o tavă.
  4. Folosește o lingură de înghețată pentru a forma mici semisfere și pune-le pe tavă, lăsând puțin spațiu între ele. Nouă ne-au ieșit 18 fursecuri, așa că a trebuit să le coacem în două rânduri.
  5. Coace fursecurile de cocos pentru 15 minute la 140⁰C.
  6. Când sunt coapte, lasă fursecurile să se răcească puțin, apoi decorează-le deasupra cu ciocolată topită și bombonele decorative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *