Ingrediente necesare pentru fursecuri de cocos
⅔ cană lapte condensat
sare
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță zeamă de lămâie
1 ½ căni fulgi de cocos
1 cană frișcă bătută
½ cană bombonele decorative
¼ cană ciocolată topită
Cum să gătești fursecuri de cocos
- Toarnă laptele condensat într-un bol. Adaugă vanilia, zeama de lămâie și fulgii de cocos. Presară un strop de sare, pentru a potența gustul, și apoi amestecă bine.
- Adaugă frișca și 2 linguri de bombonele decorative (păstrează restul pentru mai târziu). Amestecă până la omogenizarea compoziției.
- Așază hârtie de copt pe o tavă.
- Folosește o lingură de înghețată pentru a forma mici semisfere și pune-le pe tavă, lăsând puțin spațiu între ele. Nouă ne-au ieșit 18 fursecuri, așa că a trebuit să le coacem în două rânduri.
- Coace fursecurile de cocos pentru 15 minute la 140⁰C.
- Când sunt coapte, lasă fursecurile să se răcească puțin, apoi decorează-le deasupra cu ciocolată topită și bombonele decorative.