Fursecuri turcești cu cafea
Iată un desert cu origini turcești, care nu este atât de dulce, așa cum ne-au obișnuit dulciurile din acea parte a lumii și care este aromatizat cu cardamom. Pentru aceste fursecuri folosește zaț de cafea. Dacă ești mai cafegiu, pune mai mult zaț. Iar dacă vrei să-ți iasă și mai dulci nu te sfii cu zahărul.
Ingrediente necesare pentru fursecuri turcești cu cafea
120 grame unt
½ linguriță sare
4 linguri zahăr
300 grame făină
1 linguriță cardamom
3 linguri zaț de cafea
100 grame chipsuri de ciocolată
1 lingură ulei
Cum să prepari fursecuri turcești cu cafea
- Pune untul, sarea și zahărul într-un castron. Omogenizează cu mixerul.
- Adaugă făina, cardamomul și zațul. Amestecă cu mâna până obții un aluat.
- Modelează aluatul în fursecuri și așază-le pe tava de copt pe hârtie pergament.
- Lasă la cuptor 10 minute la 180ºC.
- Toarnă uleiul peste chipsurile de ciocolată și lasă-le la microunde 2 minute.
- Dă fursecurile prin ciocolata topită.