Fursecuri turcești cu cafea

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 6 porții

Iată un desert cu origini turcești, care nu este atât de dulce, așa cum ne-au obișnuit dulciurile din acea parte a lumii și care este aromatizat cu cardamom. Pentru aceste fursecuri folosește zaț de cafea. Dacă ești mai cafegiu, pune mai mult zaț. Iar dacă vrei să-ți iasă și mai dulci nu te sfii cu zahărul.

Ingrediente necesare pentru fursecuri turcești cu cafea

120 grame unt

½ linguriță sare

4 linguri zahăr

300 grame făină

1 linguriță cardamom

3 linguri zaț de cafea

100 grame chipsuri de ciocolată

1 lingură ulei

Cum să prepari fursecuri turcești cu cafea

  1. Pune untul, sarea și zahărul într-un castron. Omogenizează cu mixerul.
  2. Adaugă făina, cardamomul și zațul. Amestecă cu mâna până obții un aluat.
  3. Modelează aluatul în fursecuri și așază-le pe tava de copt pe hârtie pergament.
  4. Lasă la cuptor 10 minute la 180ºC.
  5. Toarnă uleiul peste chipsurile de ciocolată și lasă-le la microunde 2 minute.
  6. Dă fursecurile prin ciocolata topită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *