Galetă cu brânză de capră și sparanghel

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 6 porții

Ați încercat o galetă până acum? Pentru cei ce nu știu, este o plăcintă ce își are originea în zona de nord-vest a Franței. Are o formă rotundă, iar umpluturile sunt dintre cele mai diverse. Ele pot fi atât dulci, cât și sărate. A noastră are o umplutură savuroasă cu două feluri de brânză și sparanghel.

Ingrediente necesare pentru galetă cu brânză de capră și sparanghel

200 g făină
120 g unt
sare
1 linguriță zahăr
50 ml apă
4 căței usturoi
250 g brânză de capră
400 g sparanghel
75 g parmezan, ras

Cum să gătești galetă cu brânză de capră și sparanghel

  1. Mixează făina împreună cu zahărul și un praf de sare într-un blender.
  2. Adaugă untul și apa. Mixează până când obții un amestec omogen.
  3. Dă-i aluatului o formă rotundă, înfășoară-l în plastic și dă-l la frigider pentru 30 de minute.
  4. Întinde apoi aluatul pe suprafața de lucru cu un făcăleț.
  5. Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Așază aluatul și fă-i o mică crustă pe margine.
  6. Adaugă usturoiul, brânza de capră, sparanghelul și parmezanul.
  7. Unge pe margine cu ou bătut și dă la cuptor pentru 20 de minute, la 190 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *