Galetă cu brânză de capră și sparanghel
Ați încercat o galetă până acum? Pentru cei ce nu știu, este o plăcintă ce își are originea în zona de nord-vest a Franței. Are o formă rotundă, iar umpluturile sunt dintre cele mai diverse. Ele pot fi atât dulci, cât și sărate. A noastră are o umplutură savuroasă cu două feluri de brânză și sparanghel.
Ingrediente necesare pentru galetă cu brânză de capră și sparanghel
200 g făină
120 g unt
sare
1 linguriță zahăr
50 ml apă
4 căței usturoi
250 g brânză de capră
400 g sparanghel
75 g parmezan, ras
Cum să prepari galetă cu brânză de capră și sparanghel
- Mixează făina împreună cu zahărul și un praf de sare într-un blender.
- Adaugă untul și apa. Mixează până când obții un amestec omogen.
- Dă-i aluatului o formă rotundă, înfășoară-l în plastic și dă-l la frigider pentru 30 de minute.
- Întinde apoi aluatul pe suprafața de lucru cu un făcăleț.
- Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Așază aluatul și fă-i o mică crustă pe margine.
- Adaugă usturoiul, brânza de capră, sparanghelul și parmezanul.
- Unge pe margine cu ou bătut și dă la cuptor pentru 20 de minute, la 190 de grade Celsius.