Ganache de ciocolată cu cafea

  • Dificultate: Mică
  • 1 oră și 15 minute
  • 4 porții

Dintre deserturile pe care nu le-am putea refuza vreodată, un loc aparte îl ocupă cele cu ciocolată. Iar acesta este unul din cele mai bune. Textura acestui ganache este pufoasă, iar gustul intens aromat primește un plus de vanilie, cafea și lime. Poate par gusturi diferite, însă vă asigurăm că se îmbină perfect în acest preparat.

Ingrediente necesare pentru ganache de ciocolată cu cafea

150 grame unt

200 g ciocolată

1 linguriță esență de vanilie

1 linguriță cafea

1 linguriță coajă de lime

fistic mărunțit (opțional)

Cum să prepari ganache de ciocolată cu cafea

  1. Topește untul împreună cu ciocolata la bain-marie. Dacă nu ai mai folosit această tehnică până acum, poți intra aici.
  2. Când ciocolata începe să se topească, adaugă esența de vanilie, cafeaua și coaja de lime.
  3. Amestecă bine cu o spatulă până când obții o compoziție lichidă și omogenă.
  4. Toarnă ciocolata topită într-un vas termorezistent și las-o la răcit timp de o oră.
  5. Scoate ciocolata și mixează-o pentru a căpăta o textură mai aerată.
  6. Servește-o într-un pahar, cu puțin fistic măcinat presărat pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *