Gazpacho cu castravete și spanac
Gazpacho este un preparat care vine de pe plaiurile însorite ale Spaniei. Aceasta este în esență o supă rece, caracterizată prin prospețime, ideal pentru servit într-o zi de vară. Rețeta de azi nu este întocmai rețeta din Andaluzia, ci una puțin schimbată, pentru a-i face loc și spanacului în toată această poveste.
Ingrediente necesare pentru gazpacho cu castravete și spanac
100 grame baby spanac
1 castravete mare
400 grame iaurt
2 catei usturoi, zdrobiti
1 legătură pătrunjel
2 felii pâine toast
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță sos tabasco
150 ml apă minerală
sare
piper
brânză feta (optional)
alune (optional)
Cum să prepari gazpacho cu castravete și spanac
- Taie 2/3 din castrevete julienne și adaugă-l într-un blender alături de baby spanac. Restul de castravete toacă-l mărunt și lasă-l deoparte. Adaugă 250 de grame de iaurt, usturoi, pătrunjel și pâinea toast ruptă în bucăți.
- Pasează până obții un amestec omogen.
- Pentru a obține o supă mai clară, trece amestecul printr-o sită și las-o într-un bol.
- Adaugă în supă ulei de măsline, restul de iaurt, sos tabasco, cubulețele de castravete și apa minerală. Presară sare și piper după gust.
- Opțional, poți servi supa cu puțină brânză feta și alune pe deasupra.