Gazpacho cu castravete și spanac

  • Dificultate: Mică
  • 10 minute
  • 2 porții

Gazpacho este un preparat care vine de pe plaiurile însorite ale Spaniei. Aceasta este în esență o supă rece, caracterizată prin prospețime, ideal pentru servit într-o zi de vară. Rețeta de azi nu este întocmai rețeta din Andaluzia, ci una puțin schimbată, pentru a-i face loc și spanacului în toată această poveste.

Ingrediente necesare pentru gazpacho cu castravete și spanac

100 grame baby spanac

1 castravete mare

400 grame iaurt

2 catei usturoi, zdrobiti

1 legătură pătrunjel

2 felii pâine toast

1 lingură ulei de măsline

1 linguriță sos tabasco

150 ml apă minerală

sare

piper

brânză feta (optional)

alune (optional)

Cum să gătești gazpacho cu castravete și spanac

  1. Taie 2/3 din castrevete julienne și adaugă-l într-un blender alături de baby spanac. Restul de castravete toacă-l mărunt și lasă-l deoparte. Adaugă 250 de grame de iaurt, usturoi, pătrunjel și pâinea toast ruptă în bucăți.
  2. Pasează până obții un amestec omogen.
  3. Pentru a obține o supă mai clară, trece amestecul printr-o sită și las-o într-un bol.
  4. Adaugă în supă ulei de măsline, restul de iaurt, sos tabasco, cubulețele de castravete și apa minerală. Presară sare și piper după gust.
  5. Opțional, poți servi supa cu puțină brânză feta și alune pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *