Gazpacho de roșii și pepene galben

Gazpachoul este o supă rece de legume, a cărei origine își are locul in sudul Spaniei. Astăzi am vrut să ne jucăm puțin cu rețeta de bază, și să adăugăm un ingredient și mai fresh, și anume pepene galben. Preparatul este unul perfect pentru a te răcori într-o zi toridă de vară.
Ingrediente necesare pentru gazpacho de roșii și pepene galben
100 grame rosii cherry
500 ml apă caldă
½ pepene galben, cubulețe
2 linguri parmezan ras
3 frunze busuioc
sare
1 linguriță oțet
2 felii prosciutto
Cum să prepari gazpacho de roșii și pepene galben
- Crestează roșiile cherry și adaugă-le într-un bol de dimensiune medie.
- Toarnă apa caldă și lasă roșiile la opărit timp de 5 minute.
- Dă la o parte coaja roșiilor și adăugă-le într-un blender împreună cu cuburile de pepene, parmezan, busuioc, sare, oțet și ulei. Pasează până se obține un amestec omogen.
- Toarnă supa în 2 boluri (pahare) de servire împreuna cu câte o felie de prosciutto.