Ghiveci de legume la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 3 porții

O rețetă de ghiveci este numai bună de avut în carnețelul de rețete. Este perfectă pentru o zi în care vrem să nu consumăm carne, sau pentru o seară vegetariană. Acest ghiveci plin de legume, și se gătește în două etape. Mai întâi pe aragaz, apoi toate legumele sunt răsturnate într-o tavă și date la cuptor pentru a se carameliza.

Ingrediente necesare pentru ghiveci de legume la cuptor

1 lingură ulei

1 ceapă, tocată

1 morcov, ras

3 căței de usturoi, felii subțiri

1 ardei gras roșu, tocat

1 praz, felii subțiri

½ vânătă, cubulețe

½ dovlecel, cubulețe

1 cartof, cubulețe

100 grame conopidă

1 roșie, cubulețe

sare

piper

100 grame fasole verde, congelată

250 ml apă

4 linguri bulion

Cum să prepari ghiveci de legume la cuptor

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă ceapa, morcovul ras și amestecă bine.
  3. Adaugă usturoiul, ardeiul gras, prazul, vânăta, dovlecelul, cartoful, conopida și roșia.
  4. Asezonează cu sare, piper și amestecă.
  5. Adaugă fasolea verde și toarnă apa. Acoperă cu un capac și gătește legumele timp de 10 minute.
  6. Toarnă amestecul de legume într-un vas termorezistent.
  7. Adaugă bulionul deasupra și acoperă vasul cu folie de aluminiu.
  8. Dă legumele la cuptor pentru următoarele 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *