Ghiveci de legume la cuptor

O rețetă de ghiveci este numai bună de avut în carnețelul de rețete. Este perfectă pentru o zi în care vrem să nu consumăm carne, sau pentru o seară vegetariană. Acest ghiveci plin de legume, și se gătește în două etape. Mai întâi pe aragaz, apoi toate legumele sunt răsturnate într-o tavă și date la cuptor pentru a se carameliza.
Ingrediente necesare pentru ghiveci de legume la cuptor
1 lingură ulei
1 ceapă, tocată
1 morcov, ras
3 căței de usturoi, felii subțiri
1 ardei gras roșu, tocat
1 praz, felii subțiri
½ vânătă, cubulețe
½ dovlecel, cubulețe
1 cartof, cubulețe
100 grame conopidă
1 roșie, cubulețe
sare
piper
100 grame fasole verde, congelată
250 ml apă
4 linguri bulion
Cum să prepari ghiveci de legume la cuptor
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă ceapa, morcovul ras și amestecă bine.
- Adaugă usturoiul, ardeiul gras, prazul, vânăta, dovlecelul, cartoful, conopida și roșia.
- Asezonează cu sare, piper și amestecă.
- Adaugă fasolea verde și toarnă apa. Acoperă cu un capac și gătește legumele timp de 10 minute.
- Toarnă amestecul de legume într-un vas termorezistent.
- Adaugă bulionul deasupra și acoperă vasul cu folie de aluminiu.
- Dă legumele la cuptor pentru următoarele 30 de minute la 180 de grade Celsius.