Gogonele murate
Murăturile sunt garnitura perfectă pentru mâncărurile grele ale iernii, iar dacă până acum n-ați încercat să le preparați, poate ar fi momentul să o faceți! Rețeta vă va trece prin toți pașii necesari, iar voi veți afla că nu este deloc un proces dificil. Așa că dacă vă e poftă de niște murături bune, haideți să le preparați cu noi!
Ingrediente necesare pentru gogonele murate
1 kg gogonele
1 morcov, felii subțiri
1 șalotă, felii subțiri
2 rădăcini de hrean
1 litru apă caldă
200 ml oțet
1 lingură zahăr
1 lingură piper boabe
1 linguriță semințe de muștar
1 lingură sare
Cum să prepari gogonele murate
- Umpleți un borcan de 2 litri cu gogonelele, adăugând printre ele felii de morcov, șalotă și hrean.
- Toarnă apa caldă, oțetul și adaugă zahărul, boabele de piper, semințele de muștar și sarea într-un pahar mare.
- Amestecă până când dizolvi zahărul și sarea.
- Toarnă saramura peste gogonele și sigilează borcanul.
- Ține-l într-un loc răcoros și ferit de lumină.
- Gogonelele vor fi gata în aproximativ 4-6 săptămâni.