Gogonele murate

  • Dificultate: Mică
  • 15 minute
  • 4 porții

Murăturile sunt garnitura perfectă pentru mâncărurile grele ale iernii, iar dacă până acum n-ați încercat să le preparați, poate ar fi momentul să o faceți! Rețeta vă va trece prin toți pașii necesari, iar voi veți afla că nu este deloc un proces dificil. Așa că dacă vă e poftă de niște murături bune, haideți să le preparați cu noi!

Ingrediente necesare pentru gogonele murate

1 kg gogonele

1 morcov, felii subțiri

1 șalotă, felii subțiri

2 rădăcini de hrean

1 litru apă caldă

200 ml oțet

1 lingură zahăr

1 lingură piper boabe

1 linguriță semințe de muștar

1 lingură sare

 

Cum să gătești gogonele murate

  1. Umpleți un borcan de 2 litri cu gogonelele, adăugând printre ele felii de morcov, șalotă și hrean.
  2. Toarnă apa caldă, oțetul și adaugă zahărul, boabele de piper, semințele de muștar și sarea într-un pahar mare.
  3. Amestecă până când dizolvi zahărul și sarea.
  4. Toarnă saramura peste gogonele și sigilează borcanul.
  5. Ține-l într-un loc răcoros și ferit de lumină.
  6. Gogonelele vor fi gata în aproximativ 4-6 săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *