Gogonele și pepeni murați

  • Dificultate: Mică
  • 15 minute
  • 4 porții

Dacă avem puțin timp la dispoziție, haideți să facem ceva util, ce ne va ajuta mult în viitor. Vom prepara niște murături care vor merge de minune cu preparate cu carne. Apropo, ați încercat să murați pepenași mici? Sunt dulci, zemoși, și extrem de gustoși.

Ingrediente necesare pentru gogonele și pepeni murați

1.5 litri apă fiartă

150 ml oțet

2 lingurițe sare

2 lingurițe zahăr

6 gogonele

2 morcovi, felii subțiri

1 lingură piper boabe

2 pepeni mici

1 ceapă roșie, felii subțiri

1 linguriță semințe de muștar

 

Cum să gătești gogonele și pepeni murați

  1. Amestecă oțetul, sarea și zahărul cu apa fierbinte.
  2. Pregătește un borcan mare de 3 litrei în care vei adăuga gogonelele, pepenii, feliile de morcov, ceapă, piper și semințe de muștar.
  3. Toarnă amestecul de apă fiartă și oțet până când umpli borcanul.
  4. Sigilează borcanul și păstrează-l 2 săptămâni la rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *