Gogoșele cu ciocolată și cocos

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore
  • 6 porții

Moi, calde și cu o delicioasă glazură, aceste gogoșele sunt pur și simplu delicioase! Gustul desăvârșit este dat și de faptul că aluatul a fost îmbunătățit cu vanilie și coajă de lămâie. Glazura este cu ciocolată și fulgi de cocos. Așa că, nu vă zgârciți când faceți acest desert. Faceți cât mai multe, pentru că se vor termina imediat!

Ingrediente necesare pentru gogoșele cu ciocolată și cocos

Pentru aluat:

3 gălbenușuri

150 grame zahăr

1 linguriță esență de vanilie

1 linguriță coajă rasă de lămâie

75 ml apă

1 linguriță praf de copt

sare

200 grame făină

2 linguri unt topit

 

Pentru glazură:

75 grame zahăr

60 grame pudră de cacao

75 ml lapte

fulgi de cocos

Cum să prepari gogoșele cu ciocolată și cocos

  1. Mixează gălbenușurile cu zahărul într-un bol mare.
  2. Adaugă esența de vanilie, coaja de lămâie și apa. Mixează din nou. Adaugă praful de copt și un praf de sare.
  3. Adaugă făina și amestecă cu mână până când începe să se formeze un aluat. Adaugă untul topit și încorporează-l.
  4. Lasă deoparte aluatul acoperit cu un prosop timp de 60 de minute.
  5. Pentru glazură, amestecă mai întâi zahărul cu pudra de cacao. Adaugă treptat laptele și bate cu un tel, până obții un amestec omogen.
  6. Formează din aluat mici gogoșele cu un diametru de 2 cm.
  7. Încinge uleiul la foc mediu spre mare și prăjește gogoșelele timp de 4-5 minute.
  8. Dă gogoșelele prin compoziția de cacao, și apoi prin fulgii de cocos.
  9. Lasă-le la răcit înainte de a le servi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *